יו"ר ועדת הביקורת ברשות מקומית מחויב, על פי פקודת העיריות, להיות חבר אופוזיציה, ובהצבעה על בחירתו אמורים להשתתף חברי אופוזיציה בלבד • בקרית אתא נבחר לתפקיד אלקנה ויסנשטרן, לאחר שבעד בחירתו הצביעו שישה חברי מועצה, שהציגו את עצמם כאופוזיציה, אך במהלך קמפיין הבחירות קראו בפומבי לתמוך ביעקב פרץ לראשות העירייה • יו"ר האופוזיציה, הילה רובין שלם, שלטענתה ועל פי כל היגיון בריא, אמורה הייתה להיבחר לתפקיד: "זו אופוזיציה בתחפושת. נגיש עתירה לבית המשפט, כדי שיבחן את חוקיות המעשה" • תגובת עיריית קרית אתא תתפרסם כשתתקבל
בשבוע שעבר התכנסה ישיבת מועצת העיר קרית אתא לישיבתה הראשונה בקדנציה זו. מועצת העיר מורכבת מ-17 חברים, כשהחלוקה היא כזו: חמישה מנדטים של סיעת מחל של ראש העירייה יעקב פרץ, חמישה מנדטים של סיעת הילה שלם והתושבים, שלושה מנדטים של ש"ס בראשות רפי אילוז, מנדט אחד של סיעתו של עופר מועלם (עמטב), מנדט אחד לעדנה שטרניק מקרית אתא ביתנו, מנדט אחד לסיעתו של אלקנה ויסנשטרן ומנדט אחד לסיעתו של ציון אסולין.
בישיבה נבחרו מימון טולדנו לסגן וממלא מקום ראש העירייה, ועדנה שטרניק נבחרה לסגנית ראש העירייה – אלקנה ויסנשטרן נבחר ליו"ר הוועדה לענייני ביקורת.
על פי פקודת העיריות, בכל עירייה חייבת מועצת העיר למנות מבין חבריה ועדה לענייני ביקורת, שתפקידה לדון בדוחות של מבקר המדינה ושל נציב תלונות הציבור על הביקורת בעירייה, בדוחות של משרד הפנים על העירייה ובכל דוח של מבקר העירייה. כמו כן, נדרשת הוועדה לעקוב אחר תיקון הליקויים שהעלתה הביקורת. על הוועדה להגיש למועצת העיר את מסקנותיה ואת המלצותיה. מספר חברי הוועדה לא יעלה על שבעה, כאשר על הרכב הוועדה להיות תואם, ככל הניתן, להרכב הסיעות במועצה. על יושב ראש הוועדה להיות מהאופוזיציה, כשראש העירייה, סגניו וחברי ועדת ההנהלה של מועצת העיר אינם רשאים להיות חברים בוועדה לענייני ביקורת.
אלא שבקרית אתא הדברים, כנראה, עובדים מעט אחרת. האופוזיציה במועצת העיר מונה כיום חמישה חברים מסיעת הילה שלם ותושבים. לפיכך, על פי פקודת העיריות, מי שאמורה הייתה להיבחר לראשות ועדת הביקורת היא הילה רובין שלם, שהיא יו"ר האופוזיציה, אולם בפועל נבחר, כאמור, אלקנה ויסנשטרן.
בהצבעה על בחירת יו"ר ועדת הביקורת אמורים להשתתף חברי אופוזיציה בלבד, אלא שבקרית אתא, כך מתברר, יש "11 חברי אופוזיציה" מכלל 17 חברי המועצה. וכך יצא שבעד רובין שלם הצביעו חמשת חברי סיעתה, אולם נגדה הצביעו "שישה חברי אופוזיציה" נוספים, והם: שלושת חברי ש"ס, עופר מועלם, ציון אסולין וויסנשטרן עצמו.
רובין שלם תוהה כיצד זה ייתכן שמי שבכל קמפיין הבחירות שלהם, קראו לבוחרים להצביע ליעקב פרץ לראשות העיר, הפכו פתאום, בערב אחד, ל"אופוזיציה לוחמת".
רובין שלם: "בקרית אתא כנראה שמתחפשים גם לאחר פורים. נראה שגם הפעם ראש העירייה מצא שותפים לטריקים ושטיקים פוליטיים, לא חוקיים, והכל על מנת למנוע מינוי של יו"ר ועדת ביקורת מסיעתנו, שהיא הסיעה הגדולה ביותר באופוזיציה, ובפועל גם היחידה, וכזו שהוכיחה מעל לכל ספק, זה חמש שנים שהיא אופוזיציה ואלטרנטיבה לראש העיר. הרי הדיו עוד לא יבש מהפרסומים של קמפיין הבחירות של סיעות ש"ס ושל ויסנשטרן, שבו הם המליצו לבוחריהם לבחור ביעקב פרץ לראשות העירייה, והנה כבר בישיבת המועצה הראשונה, הם 'יושבים על הגדר' לכאורה ומצביעים על מינויו של יו"ר ועדת ביקורת בתחפושת, כדי שחלילה לא תהיה ביקורת אמיתית ורצינית על ראש העיר".
רובין שלם מוסיפה, כי בכוונת סיעתה להגיש עתירה לבית המשפט, כדי שיבחן את חוקיות המעשה. "עצוב לראות שנבחרי ציבור, חלקם חדשים, נשבעים אמונים למדינת ישראל ולתושבי קרית אתא, ומיד לאחר מכן מרמים את ציבור הבוחרים, כדי להתחבב על ראש העיר. זו בדיוק הפוליטיקה הקטנה של פעם. אנחנו, מצידנו, נמשיך לפעול למען שקיפות ומינהל תקין ואך ורק לטובת תושבי קרית אתא".
תגובת עיריית קרית אתא ותגובתו של ויסנשטרן יפורסמו כשיתקבלו.