תוכן שיווקי
הוא לא מזהם, לא מרעיש והפך את החיים של מיליונים בעולם לטובים יותר. איך הפך הרכב החשמלי לנפוץ יותר ויותר ומה קורה עם זה בארץ? מסתבר שלא מעט ואנחנו רק בהתחלה.
העולם השתנה מאוד בשנים האחרונות ויש נושא אחד שקיבל תשומת לב בשל ההשפעה הישירה שלו על החיים של כולנו. מדובר על זיהום האוויר והאיכות שלו ורגע לפני שיהיה מאוחר, הוחלט לעשות מעשה.
אחד הענפים שעשה את זה הוא ענף הרכב. יצרניות הרכב הגדולות בעולם החלו לייצר יותר ויותר רכבים חשמליים שלא מזהמים ובתכנון העתידי, הכוונה שלהן היא לעבור לייצור מלא רק של רכבים כאלה. לא מדובר במשהו זמני ולא בטרנד חולף, מדובר על מהלך גלובלי של מעבר מדלק וסולר, לאנרגיה חשמלית. אין ספק, עולם התחבורה משתנה מול העיניים שלנו.
חברות כמו פולקסווגן, אאודי, פורד, מרצדס, ניסאן ועוד רבות אחרות, מוכרות עוד ועוד דגמים מוצלחים של רכבים חשמליים כשלצדן עומדת חברת טסלה שכבר מראשיתה החלה לייצר רק רכבים חשמליים וכיום ניצבת בחזית המכירות.
נתוני מכירות של רכבים חשמליים מאירופה, אסיה וארצות הברית מראים שיש עלייה מתמדת ונפח השימוש ברכב חשמלי רק גדל. רק בשנה האחרונה, כחצי מהמכירות של כלל הרכבים בנורווגיה היו של רכבים חשמליים ומדינות נוספות ברחבי העולם נמצאות בעקבותיה. מסתבר שיש ביקוש לא קטן וההיצע בהתאם.
מה סוד ההצלחה של הרכב החשמלי בעצם? מדובר על רכב שלא מזהם, לא מרעיש, נוח וזול יותר לתפעול. בשונה מרכב המונע על ידי בנזין, רכב חשמלי צורך אנרגיה חשמלית שמגיעה מסוללה המותקנת בתוכו. את הסוללה הזו צריך לטעון אחת לכמה זמן, ממש כמו טלפון סלולרי, עם כבל שמתחבר לשקע חשמלי ייעודי. מאחר שכך, אין צורך בתחנות דלק ואפשר לטעון את הרכב גם מהבית.
טעינת הרכב נוחה גם כי ישנה תשתית מתאימה במקומות רבים. מדובר על תחנות טעינה שיש להן שקעים חשמליים ונמצאות במקומות ציבוריים כמו מגרשי חניה, קניונים, מרכזי קניות, בחנויות נוחות לאורך הדרכים ועוד. בכל העולם הנתונים מראים שמקומות שבהם פרשו תשתיות טעינה רחבות, שם נמכרו יותר רכבים חשמליים.
ומה קורה בארץ? מסתבר שבישראל יש רכבים חשמליים שכבר זמינים לקנייה. שמות כמו: רנו, ניסאן, אאודי, ב.מ.וו, מרצדס ואפילו פורשה ויגואר כבר נוסעים בכבישי הארץ. מדובר על רכבים מכל הסוגים, החל מרכב קטן, דרך רכב משפחתי ועד לרכבי שטח ויוקרה, כולם חשמליים. ראוי לזכור שאמנם המחירים שלהם כאן בארץ הם מעט גבוהים, אך לרכבים חשמליים יש תחזוקה זולה יותר ומעט רכיבים מכניים יחסית ולכן מדובר בהשקעה משתלמת בטווח הארוך. בנוסף, בעוד שבישראל המיסים על רכבים רגילים הם יותר משמונים אחוזים, המס על רכבים חשמליים הוא רק עשרה אחוזים.
גם מבחינת תשתיות הטעינה קרו כאן לאחרונה כמה שינויים לטובה. משרד האנרגיה החל להקים השנה תשתיות טעינה חשמליות ולפרוש כמה מהן ברחבי הארץ. יש עמדות כאלה בערים שונות, חניונים, מרכזי קניות ובדרכים. מדובר על כמאה עמדות טעינה עד כה, כשהתכנון של משרד האנרגיה הוא להקים אלפיים חמש מאות נקודות כאלה בהשקעה של כשלושים מיליון שקלים.
אמנם ישראל רק בתחילת הדרך החשמלית, אך הכיוון נקבע. יש תשתית שהולכת ומתרחבת, יש רכבים מדגמים שונים, יש קהל שמתעניין וכבר נוצר כאן שוק רכבים חשמלי שמתפתח. כמו בכל העולם, גם כאן הגיע הזמן לתחבורה חשמלית נקיה וזמינה שתשפר לכולנו את איכות החיים. לשמחתנו, הצעדים הראשונים לכך כבר נעשו.
תוכלו למצוא עוד מידע באתר EVM