קיריל קארטניק, יועצו של סגן ראש העיר חיפה דוד עציוני, מוביל בימים אלה קמפיין מחאה נגד הנהלת אוניברסיטת חיפה, בו הוא דורש להפחית משמעותית את שכר הלימוד.
"אוניברסיטת חיפה גובה מאיתנו שכר לימוד עבור שירותים שכלל לא צרכנו בתקופת משבר הקורונה", אומר קארטניק לאתר חדשות חיפה והקריות, "לדוגמא ממשיכים לגבות כספים עבור שמירה ואבטחה, שימוש בספרייה, חשמל, מיזוג, דמי חנייה והכי חשוב שלא היו שיעורים פרונטליים עם מרצה, כשאתה יכול לנהל דיון, לשאול שאלות וכד'".
קארטניק ממשיך, "האוניברסיטה גובה תשלום על מוצר נחות כשהמעבר ללמידה מקוונת הפחיתה משמעותית את הוצאותיהן אך שכר הלימוד לא הופחת בשקל. בהנהלה לא מוכנים להקשיב. כיום, מתוך ארבע שעות של שיעור, חצי שעה לפות מוקדשת לניסיונות לפתור בעיות בשידור המקוון ועוד חצי שעה המרצה מטייל. אחת הסטודנטיות שלומדת איתי שאלה איך היא אמורה לעשות מבחן באנגלית בזום כשהילדים שלה בבית וקופצים סביבה, מה ענו לה? שיסתובבו בחוץ עד שאת מסיימת. זו תשובה של אוניברסיטה? ביזיון".
א', שלומד באוניברסיטת חיפה גם כן אך ביקש להישאר בעילום שם, אומר לחדשות חיפה והקריות: "אני אב ומפרנס ל-2 ילדים. באוניברסיטה לא מתחשבים בקושי הכלכלי והמשפחתי האישי שלי וזה בנוסף לחוסר היכולת להבין מי הגורם שפונים אליו. ההצעה להלוואה במקום להקלה בשכר הלימוד וחוסר הרגישות היא עניין שדורש בהחלט צעקה חברתית אמיתית".
מאוניברסיטת חיפה נמסר בתגובה: "מרגע פריצת משבר הקורונה פעלה אוניברסיטת חיפה ללא לאות כדי לסייע לסטודנטים, קודם כל מהבחינה האקדמית ולא פחות חשוב – מהבחינה הכלכלית, כולל הקמת קרן סיוע של עד 10,000 שקלים לסטודנט. נמשיך לפעול ככל יכולתנו כדי לסייע לסטודנטים, תוך מילוי הוראות החוק והוראות מל"ג. האוניברסיטה עברה תוך ימים ספורים מתחילת משבר הקורונה למתוכנת מלאה של לימודים מקוונים. בכל יום מועברים כ-500 קורסים ביותר מ-98 אחוזי הצלחה, ואנו מקבלים על כך שבחים מכל הגורמים המקצועיים. איננו מכירים תלונות על מרצים שלא מאפשרים קיום דיונים או לא זמינים לסטודנטים, ואם יש סטודנטים שחשים כך נשמח אם יפנו אלינו. יש סטודנטים רבים שמרוצים מאוד מהלימודים המקוונים, ובוודאי שיש כאלה שפחות. אנו נחושים להתייחס אל הסיטואציה שנכפתה על כולנו כאל אפשרות לשינוי ולצמיחה, גם באשר להוראה המקוונת. הקמנו צוותים שכבר החלו לדון על התקופה שאחרי משבר הקורונה".