איש הנדל"ן הוותיק רכש 14 דונם במתחם חקלאי מצפון לאזור התעשייה של היישוב, וכך הוא השלים בעלות על 105 דונם באזור. למרות שהמקום עדיין לא מאושר לבנייה – הוא משוכנע שהדבר יקרה בקרוב
מיכאל דמארי | 20/1/20109
יזמי הנדל"ן ניסים ביליה ואלי לבן רכשו כ-14 דונם במתחם חקלאי שנמצא מצפון לאיזור התעסוקה של היישוב, ובצמוד לנחל בית לחם. העסקה האחרונה הביאה את שני היזמים ואנשי הנדל"ן להשלים בעלות על 105 דונם ברחבי האזור.
בניגוד לצפוי, השניים רכשו את השטח למרות שהוא עדיין לא מאושר לבנייה. בשיחה עם ניסים ביליה, הוא הבהיר מדוע בחרו ללכת על העסקה הזאת.
העסקה האחרונה שלך נמצאת בשטח לא מאושר לבנייה, אתה לא חושש לסכן את הכסף שלך?
"ממש לא", ענה לי ניסים ביליה בביטחון מלא, "אני מכיר את האזור מעולה, ובונה פה כבר לא מעט שנים. כל מי שעיניו בראשו מבין שהשנים הקרובות הולכות להיות תור הזהב של רמת ישי, והיישוב יהיה חייב להתרחב. לרמת ישי אין עוד עתודות קרקע בתחום השיפוט המוניציפלי ולא יהיה ליישוב מנוס אלא לאשר את הקרקעות החקלאיות האלה לבנייה".
ניסים ביליה ממשיך ומסביר כי עליית מחירי הדיור בכל הארץ, ופיתוח תשתיות התחבורה באזור הצפון בכלל ובאזור רמת ישי בפרט, גרמו לעלייה בביקוש למגורים ברמת ישי, ובעקבותיו גם לעלייה בביקוש בנדל"ן מסחרי.
"לפני עשר שנים נפתח לתנועה מחלף עין תות, ובתחילת 2019 נפתח לתנועה מלאה מחלף ישי, שמחבר את כביש 6 לכבישים מספר 75 ו-77", ממשיך ביליה, "המחלף הזה, שצמוד לרמת ישי, הביא עמו בשורה של ממש לתושבי המקום, שיכולים היום להגיע במהירות למרכז הארץ ולאיזורי התעסוקה הגדולים".
יחד עם המחלפים והכבישים החדשים, ביליה מציין גם את השינויים בתנועת הרכבות שהובילו לעליית קרנו של היישוב רמת ישי. "לקראת סוף 2016, החלה לפעול מחדש רכבת העמק בין בית שאן לחיפה. עם ההקמה של הקו, נפתחה גם תחנת יקנעם – כפר יהושע שנמצאת בקרבת היישוב", מציין ניסים ביליה.
"השטח שרכשנו עכשיו נמצא בתחום השיפוט של רמת ישי. אמנם הוא קו אדום ועדיין לא מאושר לבנייה, אבל אני משוכנע שזה ישתנה בקרוב. בעיני מדובר בהשקעה בטוחה", אומר ניסים ביליה.
למעשה, אנשי נדל"ן שמכירים את האזור, רוכשים שטחים מצפון לאזור התעסוקה של רמת ישי בשנים האחרונות, מתוך הבנה שהיישוב יהיה חייב לאשר בנייה שם כדי להמשיך ולהתפתח.
מה ייבנה בשטח הזה אחרי שהוא יאושר לבנייה?
השאלה הזאת גרמה לביליה לחייך. בתחילה לא הבנתי מדוע, אך התשובה שלו הבהירה לי את הסיבה. "אין לי מושג", אמר, "יכול להיות שתיבנה שם שכונת מגורים, אולי בנייני משרדים – אף אחד היום עדיין לא יודע. זה רק מוכיח לך כמה אנחנו, אנשי הנדל"ן, בטוחים בהשקעה הזאת. האזור הזה פשוט מוכר את עצמו – לא צריך הרבה מעבר לכך".
"זה רק עניין של זמן", מוסיף ביליה, "השטחים האלה הם העתיד ההתפתחותי של רמת ישי. אין ליישוב הזה ברירה אחרת – אין לו עוד שטחי עתודה".
אתה בונה כבר שנים רבות ברמת ישי, איך לדעתך המועצה תפתח את השטח הזה?
"אני אוהב את אזור הצפון בכלל, אבל לרמת ישי יש לי חיבה מיוחדת כבר שנים. בניתי במהלך השנים עשרות אלפי מטרים של מגורים ומסחר ביישוב".
"כשאני רואה את האזור החקלאי הזה, אני מבין שהמועצה יכולה לבחור בשתי דרכים עיקריות, ושתיהן טובות", מוסיף ביליה, "הדרך הראשונה היא יצירת שכונה חדשה לגמרי, מהניילונים, שתהיה הרחבה משמעותית ליישוב הקיים. המועצה תוכל להקים שם שכונה מתוכננת מאפס, למען נוחות הדיירים. האפשרות השנייה היא להפוך את המקום למתחם עסקי גדול ומוביל באזור הצפון – שיוכל למשוך חברות חזקות גם לאזור שלנו. הרי גם החברות העסקיות מבינות שיש להן הרבה עובדים פוטנציאליים באזור רמת ישי".
מבחינתו, כל אפשרות היא טובה. בתור מי שבונה נדל"ן מסחרי ונדל"ן למגורים, הוא ערוך לכל אפשרות. "יכול להיות גם שהמועצה תבחר בעירוב שימושים – שכונת מגורים עם מרכז מסחרי, אולי חנויות קטנות סמוך לבניינים עצמם", מוסיף ביליה, "מדובר בשטח בתולי – אפשר להפוך את המקום לפנינה של ממש".
ניסים ביליה ואלי לבן, הבעלים של חברת "ביליה לבן יזמות נדל"ן בע"מ", רכשו את השטח החקלאי תמורת סכום של כ-850 אלף דולר.