שר הפנים משה ארבל התייחס הבוקר בכנס שהתקיים בחיפה לפינוי המפעלים המזהמים והצהיר בנחרצות: “אין כוונה לשנות את החלטת הממשלה. קידמנו את תמ”א 75 והיא מתקדמת. לא נעצור את יציאת בזן מהמפרץ. חיפה חייבת את זה, האזור כולו חייב את זה. לוח הזמנים להוצאת התעשיות המזהמות עד 2029 – שריר וקיים.”
ארבל הדגיש את מחויבות הממשלה ללוחות הזמנים והדף את טענות מנהלי בזן.
יו”ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון, הציג את הזווית הביטחונית: “הראשונים לתמוך בסגירת בזן היו אנשי משרד הביטחון. המלחמה הוכיחה כי חובה לסגור את בזן בהקדם. המוטיבציה של חיזבאללה לתקוף את מפרץ חיפה היא תשתיות האנרגיה שפגיעה בהן היתה פוגעת ברציפות משק האנרגיה.”
השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן, ציינה את חזון הפיתוח לאחר פינוי המפעלים: “הצלחת המאבק להפחתת זיהום האוויר וקידום תמ”א 75 מחייבת הקמת פארק מטרופוליני במרחב הקישון ושינוי תפיסת האזור.”
שר הבינוי והשיכון, יצחק גולדקנופף, הוסיף: “אנחנו נביא את חיפה להיות עיר נקייה, מתקדמת ומודרנית כמו שוויץ.”
ראש עיריית נשר, רועי לוי, קרא למדינה לגלות אחריות ולהתחיל כבר עתה בהקמת תשתיות חלופיות לתעשיות בדרום הארץ: “משלמים מיליונים על איך מפנים, אבל לאף אחד אין תוכנית איך מפנים.” לוי ציין כי ללא פתרונות ברורים ומעשיים, ההבטחות יישארו בגדר מילים בלבד.
אביהו האן, יו”ר איגוד ערים אזור מפרץ חיפה וסגן ראש עיריית חיפה, הדגיש: “הרוח שנשבה היום בכנס חייבת לעבור לשטח. יש לקדם פתרונות אופרטיביים ולוח זמנים ברור לפינוי מהיר. בראש החסמים עומדים הקמת נמל תזקיקים, יבוא גפ”מ לצפון ופתרונות אחסון.”
בכנס נרשמה תמימות דעים באשר לצורך המידי בפינוי התעשיות המזהמות וביצירת עתיד נקי ובריא למפרץ חיפה. עם זאת, הדוברים הדגישו כי ההצהרות חייבות להתבטא בצעדים מעשיים ובלוחות זמנים ברורים. השאלה שנותרה היא האם הממשלה תעמוד בהתחייבותה לפינוי מלא עד שנת 2029.