חודש דצמבר, המוקדש להעלאת המודעות לשילוב וקידום זכויות אנשים עם מוגבלות, מקבל השנה משמעות גדולה במיוחד. בעיר עכו, יחד עם רשויות נוספות ברחבי הארץ, מובילים קמפיין ייחודי שנועד לנרמל את נוכחותם של אנשים עם מוגבלות במרחב הציבורי ולהגביר את המודעות לחשיבות שילובם בחברה.
חדש: חדשות חיפה והקריות בטלגרם! וגם באינסטגרם, בפייסבוק, בטיקטוק, בטוויטר, בוואטסאפ, בתרדס וגם באפליקציה לאייפון ולאנדרואיד.
על רקע המציאות המשתנה בישראל מאז אירועי השבעה באוקטובר, נראים יותר ויותר אנשים עם מוגבלות – קטועי גפיים, משתמשי כיסאות גלגלים ובעלי מוגבלויות נפשיות או בלתי נראות.
הקמפיין, תחת הסיסמה "תראו אותנו כמו שאנחנו – שלמים, גם עם החסר", כולל שילוט חוצות, סרטוני הסברה ברשתות החברתיות, הרצאות לתלמידים בבתי הספר ועוד.
עיריית עכו, באמצעות אגף הדוברות וההסברה שלה, לוקחת חלק מרכזי בקמפיין, שמתקיים בשיתוף פעולה עם רשויות נוספות ובהן נתניה, אור יהודה, יבנה, שוהם, מודיעין-מכבים-רעות, שדרות, ראשון לציון והמועצה המקומית קדימה-צורן.
אנשים עם מוגבלות – חלק בלתי נפרד מהחברה
20% מהחברה בישראל מורכבים מאנשים עם מוגבלות, אולם כיום, בעקבות פציעות המלחמה, אירועי השבעה באוקטובר ומבצעי צה"ל, גדל מספרם באופן משמעותי. הקמפיין שם דגש על נרמול נוכחותם של אנשים עם מוגבלות והבנה כי גם אם הם נראים אחרת, מדובר באנשים שלמים עם רגשות וחלומות, בדיוק כמו כולם.
השאלה המוצגת לקהל היא: איך אנחנו מגיבים כשאנו רואים אדם עם מוגבלות? בין אם מדובר באדם בן 60 בכיסא גלגלים, צעירה קטועת יד או ילד קטן עם שתי אצבעות – תגובת החברה יכולה לקבוע את תחושת השייכות של אותם אנשים. הקמפיין מבקש לעורר אמפתיה ולהפיץ מסר ברור: אנחנו שלמים, גם עם החסר.
הכירו את כוכבי הקמפיין
אדר כהן, בת 26
מעצבת אופנה ובעלת סטודיו לשמלות כלה, איבדה את ידה בתאונה במקסיקו. "התאונה שינתה את חיי", היא מספרת. "גיליתי את המשמעות של חוסן ונחישות." היום היא מרצה ומעבירה מסר מעצים: בזכות אמונה, הבלתי אפשרי הופך לאפשרי.
בן ממן, בן 21
שחקן כדורגל לשעבר שנפצע בתאונת אופנוע ונקטעה לו רגל. כיום הוא ממשיך לשחק בנבחרת ישראל קטועי גפיים, ושואף לזכות ביורו עם הנבחרת.
יונתן רון, בן 21
לוחם מג"ב שנפצע במלחמת חרבות ברזל ואיבד את רגלו. יונתן חולם לטייל בעולם, ושומר על אופטימיות.
מיכאל נבטלוב, בן 7
ילד שנולד עם מום נדיר ועבר קטיעת רגל בגיל שנה. הוא מתנייד באמצעות פרוטזה, חייכן ומלא חיים. מיכאל מכנה את חיילי צה"ל שנפצעו במלחמה "האחים הגדולים שלו", וחולם לשחק כדורגל.
עידן כהן, בן 35
עידן סובל ממחלה גנטית שגרמה לירידה ביכולת ההליכה והוא מתנייד בכיסא גלגלים. למרות זאת, עידן שואף ללמוד ולהתפתח, ושואב השראה מההתנדבות בצה"ל ובבתי חולים.
שליו ביטון, בן 23
לוחם נח"ל שנפצע קשה במבצע "שומר החומות", איבד את רגלו וספג פגיעות נוספות. "אני חולם שהפרוטזות יהפכו לחלק מהנוף הישראלי," הוא אומר.
מסר של תקווה
עיריית עכו, יחד עם שותפותיה בקמפיין, מציגה סיפורים מעוררי השראה של אנשים שמתמודדים עם אתגרים יוצאי דופן, אך ממשיכים לחלום ולהגשים. המסר המרכזי הוא: לראות את האדם מעבר למוגבלות ולחזק את תחושת השייכות והאמונה בחברה מכלילה.