פרופסור אריאל מילר, נוירולוג מומחה בתחום הטרשת הנפוצה, שהקים וניהל את המרכז לטרשת נפוצה במרכז הרפואי כרמל ובטכניון, הצטרף להובלת המרפאה: "האבחון, הטיפול והמעקב יהיו קרובים לבית ומותאמים אישית"
חדש: חדשות חיפה והקריות בטלגרם! וגם באינסטגרם, בפייסבוק, בטיקטוק, בטוויטר, בוואטסאפ, בתרדס וגם באפליקציה לאייפון ולאנדרואיד.
טרשת נפוצה היא מחלה נוירולוגית אוטואימונית הפוגעת במערכת העצבים המרכזית, והשכיחות שלה עולה בעשור האחרון. בישראל, כ-11,000 אנשים חיים עם טרשת נפוצה, ומדי שנה מאובחנים כ-400 חולים חדשים. מרבית המאובחנים הינם צעירים בגילאי 20-40 שיצטרכו לחיות לצד המחלה עוד שנים רבות. מדובר במחלה מורכבת, הדורשת טיפול רב-תחומי, ולכן חשוב לעקוב באופן קבוע אחרי מצב החולים עם אנשי מקצוע מתאימים. עד לפני מספר שנים, המעקב אחר מטופלים עם טרשת נפוצה היה באופן בלעדי במרפאות בבתי החולים. לפני כ 7 שנים הוקמה לראשונה בארץ, במכבי שירותי בריאות בחיפה, המרפאה הרב-תחומית הראשונה לטרשת נפוצה, אשר כללה צוות רב מקצועי : דיאטנית, פסיכולוגית רפואית, יועץ לפעילות גופנית, מרפאה בעיסוק ועובדת סוציאלית. הצוות פועל יחד כדי לספק טיפול פארא-רפואי שיקומי מקיף ומותאם אישית לכל חולה, במטרה לשפר את בריאות המטופלים.
לאחרונה הצטרף נוירולוג מומחה בתחום הטרשת הנפוצה לצוות המרפאה: פרופ' אריאל מילר. פרופ' מילר הקים וניהל את המרכז לטרשת נפוצה במרכז הרפואי כרמל , והטכניון בחיפה ומוביל מחקרים מגוונים בתחום הנוירו-אימונולוגיה. בהובלתו של פרופ" מילר מעניקה המרפאה שירות רפואי מתקדם בתחום האבחון והטיפול לחולים בטרשת נפוצה , כולל גישה לטיפולים התרופתיים החדשניים ביותר, ויחד עם צוות מקצועות הבריאות מדובר במעטפת טיפולית רב-תחומית מותאמת אישית לשיפור התפקוד ואייכת החיים של מטופל/ת עם טרשת נפוצה.
המרפאה לטרשת נפוצה בחיפה מציעה כעת פתרון כולל, שמכסה את מגוון הצרכים הרפואיים והנפשיים של המטופלים, לצד הרחבת השירות, משקפת את המחויבות של 'מכבי' לספק את הטיפול האיכותי ביותר עבור המטופלים עם טרשת נפוצה במטרה להמשיך לחיות חיים מלאים ואיכותיים יותר. החשיבות של קיום מרפאה לטרשת נפוצה במסגרת מרפאות הקהילה ב"מכבי", באה לידי ביטוי במתן טפול רפואי זמין ואיכותי לחולים בטרשת נפוצה, תוך הימנעות מהצורך בפניה לבתי החולים ( אין צורך בבירוקרטיה ובטופסי 17), ובהתאם הימנעות מחשיפה לזיהומים בבתיה"ח.
החל ממעטפת של מטפלים ורופאים מומחים שבונים תכנית מותאמת אישית למטופל בהתאם לצרכיו, מצבו ולהתפתחות המחלה. צוות המרפאה כולל אחות וצוות רב-מקצועי לשיקום תפקודי, פיזיותרפיה ריפוי בעיסוק, תזונאית ועו"ס. בנוסף, מעטפת רופאים מקצועיים מעניקים מענה לתסמינים האופייניים של המחלה, כגון: הפרעות ראייה, סחרחורות, הפרעות שליטה בסוגרים, כאבים נירופטיים וחרדות, כל זאת תחת קורת גג אחת. במסגרת מעטפת הטיפולים, במרפאה ניתן לקבל גם טיפול תרופתי. בטרשת נפוצה יש מגוון גדול של טיפולים חלקם ניתן בעירוי לווריד, אותו יכולים לקבל המטופלים תחת השגחה צמודה ע"י הצוות המטפל במוקד אשפוז היום של מכבי, שנמצא סמוך למרפאת הטרשת.
בנוסף, במרפאה ניתן אבחון וטיפול כוללני רב-תחומי לחולי הטרשת הנפוצה, אבחון המחלה, המתבסס על מדדים קליניים וחיסוניים, וכן על צילום המוח באמצעות מכשיר הדמיה מגנטי (MRI) . במרפאה ניתן יעוץ וטיפול קליני לחולי טרשת נפוצה מבוגרים וילדים, כולל קשת רחבה של תרופות הניתנות בכדורים, זריקות עצמיות או בעירויים מידי מספר חודשים, על פי סוג המחלה ודרגת פעילותה. בנוסף, במרפאה ניתן יעוץ לנשים עם טרשת נפוצה בסוגיות הקשורות בפוריות, הריון, הנקה וטיפול תרופתי מותאם.
מ' מטופלת של פרופ׳ אריאל מילר בשנים האחרונות, משתפת: "קיבלתי התייחסות סופר מקצועית, סבלנית, אכפתית ונעימה. הרגשתי שאני מטופלת ע״י רופא שבאמת רואה את המטופל במרכז. הפרופ׳ יזם טיפול חדש שלא הוצע לי בעבר, שמשפר משמעותית את מצבי. מבחינתי הצטרפותו של פרופ"׳ מילר למרפאת הטרשת של מכבי בגרנד חיפה, הינה יתרון עצום. כעת משכל ההיבטים של המחלה מטופלים תחת קורת גג אחת. והחולה מקבל מעטפת כוללת לטיפול בכל ההיבטים"
פרופסור אריאל מילר, נוירולוג מומחה בתחום הטרשת הנפוצה ומנהל מערך המרפאות לטרשת נפוצה של "מכבי" ברמת השרון ובחיפה, הקים וניהל במשך השנים 1994-2024 את המרכז לטרשת נפוצה ומחלות נוירו-אימונולוגיות במרכז הרפואי כרמל. פרופ' מילר הינו פרופ' מן-המניין בפקולטה לרפואה בטכניון, ועוסק בשילוב עבודה קלינית, הוראה ומחקר באשר לגורמי מחלת הטרשת הנפוצה, על מנת לפתח וליישם גישות טיפוליות חדשניות.
לדבריו, "במרפאה ניתן דגש לא רק על טיפול במחלה, אלה במיוחד על הטיפול במטופל/ת ושיפור איכות החיים שלו/ה. במסגרת זו ניתנים טיפולים על פי התסמינים של כל מטופל ומטופל: תרופות להקלת עייפות, שיפור הליכה, הקלת כאבים והספאסטיות, שליטה בסוגרים, טיפול בדיכאון וחרדה במידת הצורך. אנחנו דוגלים בגישה של טיפול במטופל תוך שילוב גישות טיפוליות 'מעבר לתרופה', כולל ייעוציים והדרכות לשינוי הרגלי-בריאות, ולצורך זה מציעים מעטפת טיפולית רב-תחומית, בהתאמה אישית למטופל, לשיפור התפקוד ואיכות החיים של המודד/ת עם טרשת נפוצה".