חרם הסחר שהטילה טורקיה על ישראל לא מפחיד את הסוחרים והיבואנים המקומיים, אך הוא מעורר חששות בנוגע לעליית מחירים. הסוחרים מעריכים כי ניתן יהיה למצוא ספקים חלופיים, אך מזהירים שמחירי המוצרים צפויים לעלות. במקביל, ישראל נערכת לתגובה כלכלית משלה נגד החרם הטורקי הבלתי חוקי.
"יש אלטרנטיבות לטורקיה, אבל המחירים עולים, עדיין לא ברור בכמה," אמר אילן שבע, מנכ"ל חברת "ביכורי שדה" שמייבאת עגבניות מטורקיה. עודד גורי, יבואן מוצרי צריכה ומזון, צפה כי יבוא ממקורות אחרים יהיה יקר יותר בכ-20% כך דווח באתר YNET.
בתחום החשמל והאלקטרוניקה, יורם בדש מ"מחסני חשמל" לא צופה עלייה משמעותית של מחירים. "לא מדובר במכשירים שאין להם תחליף בישראל," הוא הסביר. לדבריו, ניתן למצוא תחליפים איכותיים ממדינות אחרות, ולכן הצרכנים לא ירגישו שינוי משמעותי במחירים.
מנהל מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה, רועי פישר, ציין כי טורקיה היא שנפגעת מהחרם יותר מאשר ישראל. "מי שנענש מהחרם של ארדואן הוא טורקיה עצמה, שמצבה הכלכלי כבר בכי רע. ישראל תסתדר ותמצא חלופות, גם אם יעלה לנו יותר," אמר פישר.
צעדי התגובה של ישראל
בתגובה לחרם, ישראל מגבשת צעדים כלכליים משלה. בין היתר, יינקטו צעדים לצמצום הקשרים הכלכליים בין טורקיה לרשות הפלסטינית. כמו כן, תיבחן פנייה לגופים בינלאומיים להטלת עיצומים על טורקיה. שר הכלכלה הגיש תלונה רשמית בנושא לארגון ה-OECD.
לסיכום, החרם הטורקי מעורר דאגות בקרב הסוחרים והיבואנים, אך הם מעריכים כי יוכלו למצוא פתרונות חלופיים. המחירים צפויים לעלות, אך ישראל מתכננת צעדים להקל על הפגיעה הכלכלית. תגובת משרד הכלכלה והסוחרים מציינת כי הפגיעה העיקרית תהיה בטורקיה עצמה.