תוכן שיווקי
הרכב הלך טוטאל לוס בתאונה והגיע למוסך כדי לבדוק אם אפשר להצילו, עכשיו הוא עומס מחוץ למוסך או במקום התאונה ונשאלת השאלה מה עליכם לעשות עמו? בין אם יש ביטוח מקיף שיספק כיסוי עבור הרכב שנהרס ובין אם לא, כדאי לדעת שניתן לעשות כסף עבור הרכב שנהרס, כמעט בכל מצב של תאונה. אז איך התהליך עובד ועל אילו רכבים אפשר לעשות קצת כסף? הכנו לכם מדריך מפורט, כדאי להמשיך לקרוא.
מה זה טוטאל לוס?
יצא לכם לשמוע את הביטוי טוטאל לוס הרבה? מדובר על מצב בו הרכב הרוס במידה כזו שלא מאפשרת את החזרתו לכביש, בטח לא בעלות משתלמת. טוטאל לוס יכול להתרחש בכמה מצבים – כשהרכב עובר תאונה שמוציאה אותו מכלל שימוש, כאשר הרכב התקלקל במידה שלא מאפשרת לתקן אותו בעלות סבירה, וכאשר הרכב הוא גרוטאה שאינה פועלת כבר זמן רב. בגדול ניתן לומר שעם הטכנולוגיות שיש היום ניתן להחזיר לשימוש כל רכב, לא בכדי אנשים רוכשים גרוטאות ייחודיות ומשמישים אותן אחרי כמה שנים של עבודות שיפור ושיפוץ, אך מדובר על רכבי אספנות ולא על רכבים שמשמשים אותנו ביום יום, ובטוטאל לוס בטח שלא מדובר על שיפוץ הרכב כתחביב.
מה עושים אחרי תאונה של טוטאל לוס עם הרכב?
בלא מעט תאונות הרכב הופך לטוטאל לוס ולא ניתן להחזירו לשימוש. לרוב, לאחר התאונה הרכב ימשיך לעמוד בצד הכביש או שיועבר למוסך כדי לבצע הערכת נזק כדי לקבוע שהוא נמצא במצב של טוטאל לוס. לאחר הקביעה מעבירים את חוות הדעת לחברת הביטוח וזו מספקת את התשלום עבור רכישת הרכב החדש באותו השווי של הרכב הישן, על פי המחירון שלו. במידה ואין ביטוח מקיף לרכב אין כל כך מה לעשות מבחינת פיצוי אך בהחלט ניתן לקבל על הרכב תשלום כל שהוא אם מוכרים אותו לפירוק.
כיצד רכב טוטאל לוס יכול להימכר?
גם רכב שנמצא בטוטאל לוס מוחלט והוא לא יכול לחזור לכביש יכול להיות שווה כסף. רכב טוטאל לוס יכול להיפגע ועדיין שיוותרו בו חלפים איכותיים במצב טוב. לדוגמה, רכב שכל הפגוש הפנימי שלו נהרס והוא לא בר שימוש, אך המנוע שלו או הגיר במצב טוב, יכול להימכר לחלפים. באותה המידה יש לקחת בחשבון שבכל רכב יש הרבה מאוד ברזל ופלדה ששווים כסף, וגם יש חלקים קטנים יותר שגם שווים כסף, למשל מראות ואפילו סמל הרכב. כמובן שככל שדגם הרכב איכותי יותר, כך הוא יהיה שווה יותר כסף במידה ויש בו חלפים בהם ניתן לעשות שימוש ועד כמה שזה נשמע מפתיע – גם רכבים ישנים יכולים להיות שווים לא מעט, כי קשה יותר למצוא את חלקי החילוף שלהם.
עבור מה הרכב ההרוס משמש?
הרכבים ההרוסים משמשים לחלפים – כל חלק שניתן להציל מהרכב מצילים ומוכרים למוסכים שמספקים לאחר מכן מחירים משתלמים יותר ללקוחותיהם. הם יכולים לשמש גם לשוק רכבי האספנות, במידה ומדובר על רכבים ישנים שהם טוטאל לוס.
האם כל רכב ניתן למכירה?
ניתן לומר שכמעט כל רכב ניתן למכירה אך לא כולם יהיו מועמדים לכך. לעיתים הרכבים במצב כל כך מורכב, במיוחד לאחר תאונות קשות, שאין כל יכולת להוציא מהם חלק חילוף והברזל שלהם במצב קשה כשהוא מעורב יחד עם חלקי הרכב האחרים. עם זאת, מדובר על אחוז נמוך ביותר של המכוניות, ולרוב ניתן להוציא מחיר כל שהוא עבור הרכב. לאור העובדה שאפילו גרר עולה לא מעט כסף, כמעט בכל מחיר יהיה זה משתלם יותר למכור את הרכב לפירוק שכולל את שירותי הגרירה.
מה כדאי לדעת לפני שמתחילים את ההליך?
רגע לפני שיוצרים קשר עם קונה רכבים לפירוק יש לבטל את הרישיון שלו במשרד הרישוי. ההליך קל מאוד ובאותה הזדמנות יש לוודא שאין על עיקול על הרכב כיוון שחברת הפירוק לא תוכל לברר זאת בעצמה ואין למכור רכב מעוקל. עוד מומלץ מאוד לבדוק שלא נותר שום פריט בעל ערך ברכב – בדקו בתא המטען, בתא הכפפות, בין הריפודים ומתחת לכיסאות הרכב וודאו שלא נותר בו דבר.
כיצד נבחר את חברת הפירוק?
החלטתם למכור את הרכב לפירוק ועכשיו הגיע הרגע לבחור חברה לפירוק. קודם כל תמיד כדאי להישמע להמלצות של חברים ומכרים וניתן גם לשאול ברחבי הרשת. כמעט לכל עסק יש דף בגוגל ובדף זה ניתן לברר האם יש ביקורות טובות על העסק, האם הוא מדורג גבוה ומה כוללות הביקורות. וניתן להתקשר ולשאול שאלות בסיסיות ולראות מהי רמת השירות שהעסק מציע – האם עונים מהר? האם עונים על כל השאלות? האם השירות כולל גרירה של הרכב? האם הצעת המחיר נשמעת משתלמת ביחס לממוצע?
לסיכום, בעסקה בה קונה רכבים לפירוק מציע הצעת מחיר משתלמת, יש לבחון האם מדובר בחברה מקצועית וותיקה, האם הרכב עבר בדיקה שלא נשכח בו דבר והאם אין על הרכב עיקול או שעבוד. לאחר כל הבדיקות הללו ניתן למכור את הרכב.