תוכן שיווקי
החל מאופים מתחילים ועד לקונדיטורים ותיקים ומנוסים, כל איש שהתנסה באפייה יודע שיש מגוון שיטות שונות להתפחה. לעתים, ניתקל במתכון עם שיטת התפחה שנראית מסובכת ועלולה לגרום לנו שלא להתנסות בסגנונות חדשים. בחורף במיוחד, אנו זקוקים לטיפים של אלופים כדי שנוכל להגיע למרקם הרצוי של הבצק, גם בימים קרירים. בדיוק בשביל זה אנחנו כאן, כדי לעשות סדר בכל השיטות השונות והטריקים של המומחים, כך שתוכלו להכין כל מתכון בבטחה וללא חשש.
הקלסית
השיטה הקלסית להתפחה היא כמובן לשים את בצק השמרים מכוסה בתנור שחומם למינימום וכובה. אלטרנטיבה נוספת היא בתנור כבוי, עם קערת מים רותחים בתחתית. הקפידו לכסות את הבצק בניילון נצמד ולעטוף מעל במגבת. אם התנור או הטוסטר קטנים מידי ולא ניתן להכניס את קערת הבצק לתוכם, אל חשש! ניתן להניח את הקערה ליד ולהשאיר את דלת התנור פתוחה. מתאים במיוחד לימים קרים וגשומים שבהם אתם ודאי רוצים להכין עוגת שמרים חמימה ומפנקת.
החדשנית
אם אתם רוצים לבחור בשיטה מזורזת אף יותר, ניתן להתפיח בצק גם באמצעות המיקרוגל. הכניסו אל המיקרו כוס מים וחממו במשך דקה וחצי או עד שהמים בכוס רותחים. בשלב הבא, הכניסו את הבצק בתוך קערה עטופה במגבת וחזרה אל תוך המיקרו. זה הזמן לתת לו לנוח שם ולבדוק מדי פעם מה שלומו ומה טמפרטורת המיקרו. אם הטמפרטורה יורדת, יש להוציא את הבצק ולחזור על התהליך מחדש.
המקורית
שיטה פשוטה במיוחד נוספת, אשר מתאימה בול לימי החורף הקרים, היא התפחה באמצעות בקבוק מים. הרתיחו מים ומלאו בקבוק במים רותחים. קחו קערה, גדולה מזאת שאתם מתפיחים בה בדרך כלל והניחו בתחתיתה את הבקבוק החם. את הבצק יש להניח מעל הבקבוק ולכסות את הקערה במגבת עד להתפחה הרצויה. שיטה זו יכולה לעבוד בכל מקום וכוללת אביזרים פשוטים שיש בכל בית, כך שאין יותר תירוצים ותוכלו להכין גם עוגות שמרים וגם עוגות בחושות נהדרות בכל מקום ובכל עונה.
של הסבתות
הגישה הבאה הייתה מוכרת בעבר, אך ייתכן והרוב לא מכירים אותה כיום. אם בא לכם להצליח להכין חלה מתוקה ונפלאה כמו של סבתא, אולי הטיפ הבא הולך לשדרג את ארוחות השישי שלכם. קחו את הקערה עם הבצק, עטפו בניילון נצמד, כסו במגבת והניחו מעל ראש שום לא מקולף. כן כן, שמעתם נכון. מסתבר שבתוך השום מסתתר חומר המשחרר חום ומזרז את תפיחת הבצק.
העוטפת
אם גם אתם מפתחים לעיתים רגשות כלפי המאפים והקינוחים שלכם, הינה השיטה שמספרת לכם שזה עובד. אהבו את הבצק שלכם והראו לו זאת באמצעות עטיפה שלו בשמיכות פוך או צמר, זו היא אחת השיטות שגורמות למאפים של סבתות להיות פשוט טעימים יותר. אם אתם משתמשים בשיטה בימי חורף קרים במיוחד, הקפידו ליצור עטיפה מושקעת של מספר שכבות, ממש כאילו היה תינוק קטן.
שתיים במחיר אחד
עוד שיטה שעשויה להישמע מעט מוזרה, אך למעשה עובדת באופן חד משמעי וזריז, היא התפחה במקלחת. הכניסו את קערת הבצק העטוף אל תוך המקלחת וערכו מקלחת חמה, כך שהחלל יתמלא באדים. זו היא ההזדמנות שלכם להתפנק, גם בזמן ההכנות לארוחה מושקעת. בימי החורף הקרים, הטיפ הזה ישרת גם אתכם וגם את הארוחה המתבשלת בצורה נפלאה.
המפתיעה
השיטה הבאה עשויה להישמע מעט מוזרה, אך אתם יכולים לסמוך עלינו שהיא עובדת. אם יש ברשותכם מייבש כביסה, הפעילו אותו רק עם מגבת רטובה בפנים. לאחר כעשר דקות, יהיה המייבש רטוב ומלא באדים. זה השלב להוציא את המגבת החוצה ולהכניס פנימה את הקערה של הבצק, כאשר הוא מכוסה היטב. האדים והרטיבות יסייעו לו לתפוח במהירות. את אותה השיטה ניתן אף לעשות עם המדיח. אל המדיח, עם הכלים, תוכלו לצרף את הבצק כאשר הוא עטוף היטב, בשלב הסופי- שלב ייבוש הכלים. האדים והרטיבות גם במקרה הזה, יזרזו את תהליך ההתפחה ויובילו לתוצאות נפלאות.
טיפ לזירוז התהליך
גם לפני שמגיעים לשלב ההתפחה ניתן ליישם מספר טיפים שידאגו שהתהליך יקרה בצורה מהירה יותר. בחורף, הקפידו להשתמש במים חמים מכפי הכתוב במתכון. כך למשל, אם מצוין כוס מים פושרים, ניתן לשים כוס מים חמים ואף רותחים.