כאשר הבינו במשרד החינוך שבתי הספר ידרשו לכוח עזר לימודי בפיצול הכיתות לקפסולות לימוד, הם הקצו לכל בית ספר סכום לכוח עזר לימודי. בעיריית נשר השקיעו את המשאבים בגיוס של בעלי מקצועות שנפגעו בתקופת הקורונה ונתנו לתלמידים ערך מוסף שלא היה אפשרי בימים כתיקונם. מישהו אמר לימונדה?
בעיריית נשר עושים משהו אחרת. במקום לחפש סטודנטים להוראה כדי שישמשו ממלאי מקום בחלוקה החדשה לקפסולות, החליטו במחלקת החינוך העירונית לגייס את מיטב בעלי המקצוע שזה עתה בחל״ת או איבדו את עבודת בעקבות הקורונה ולתת לילדים להתנסות בתחומי ידע שמעולם לא חוו. בין השיעורים המרתקים ביותר- יוגה, רובוטיקה, תיפוף ויצירה. המורים גם מודים דמיינו את עצמם בסיטואציה כזו. רבים מהם לא עבדו בכלל עם ילדים טרם פרוץ המשבר והיום הם מסתכלים על דברים בצורה שונה ביותר.
גלי כהן, מנהלת מחלקת החינוך בעיריית נשר אמרה ״מצאנו מגוון גדול של מועמדים לתפקידי כח העזר הלימודי, חלקם עם רזומה מרשים בתעשיות של בידור לדוגמא , כמו אחראי התלבושות בהופעות הפסטיגל, מדריכי יוגה ידועים ועוד, אנשים מוכשרים ביותר. ראש העיר מיד זיהה את הפוטנציאל והנחה לתת להם את החללים והציוד שלהם הם זקוקים ולשנות את מתכונת הלימודים. התגלגלה לפתחנו הזדמנות למשהו באמת מיוחד ולקחנו אותו בשתי ידיים, תגובות ההורים נלהבות במיוחד.״
ראש העיר, רועי לוי אמר ״ציבור עצום נמצא כיום מחוסר עבודה בעקבות המגפה שעודנה מתפשטת בישראל ובעולם כולו. כאשר ניתנה לנו אפשרות לעזור במקצת לאותם מחוסרי עבודה, גילנו שאנחנו מקבלים הרבה יותר. מערכת החינוך בנשר נמצאת בפסגת הטבלה של השקעה פר תלמיד במדינת ישראל. חשוב להבין כי ההשקעה היא לא רק במונחים כספיים בלבד. הראייה הרחבה שמאפיינת את מערכת החינוך העירונית, היא זו שאפשרה לפרוייקט המדהים הזה לתפוס מקום. אין דבר משמח יותר מלראות את בנותיי, אשר לומדות בעיר בכיתות א׳ וב׳ , שבות הבייתה עם חיוך כדי להשוויץ בתרגילי היוגה שלמדו או בפרויקט רובוטיקה שהן שותפות לו.