החלפת מיטה, הוספת פתרונות אחסון ושינוי דקורטיבי יכולים להפוך את חדרי השינה של הילדים למקום שנעים יותר לשהות בו. רגע לפני החופש הגדול, כך תעשו זאת נכון
שנת הלימודים בבתי הספר היסודיים ובגני הילדים תסתיים ב-2019 ביום שני ה-1 ביולי, בעוד בבתי הספר העל-יסודיים היא תגיע לסיומה כבר ביום שישי ה-21 ביוני. מבחינת הורים לילדים, המשמעות היא שהחופש הגדול כבר בפתח ושעכשיו זה בדיוק הרגע להתכונן אליו.
אבל רגע לפני שרצים להזמין חופשה ולשריין מקום בקייטנה, צריך לקחת בחשבון את ההשלכות הרחבות יותר של סיום שנת הלימודים. ראשית, הילדים גדלים מהר והחופש הגדול משמש כנקודת ציון בהתפתחות ובהתבגרות שלהם. מלבד בני נוער שאצלם אפשר לראות בצורה מובהקת את השינויים הפיזיולוגיים והקוגניטיביים, גם ילדים קטנים יותר משתנים לאורך שנת הלימודים וההורים נדרשים להתייחס לכך.
שנית, הקיץ הוא תקופה מעולה לעשות שינויים בחיים האישיים. בין אם מחליטים לעבור דירה או לשפץ את הבית הקיים, יש לפחות כמה דרכים לשדרג את חדר השינה של הילדים ולהבטיח ששנת הלימודים הבאה תהיה לא פחות פורייה ומהנה עבורם:
1. החליפו את המיטה
לפי משרד הבריאות, ילדים בגילאי 6-13 צריכים לישון 9-11 שעות ביום ובני נוער בגילאי 14-17 יכולים להסתפק ב-8-10 שעות שינה. לשם השוואה, מבוגרים בגילאי 18-65 אמורים לישון 7-9 שעות בלילה ופעוטות בגילאי 4-11 חודשים כבר מגיעים ל-12-15 שעות. בכל מקרה, המשמעות מבחינתכם היא שהחופש הגדול הוא הסימן לכך שהגיע הזמן לתת לילדים תנאי שינה טובים יותר.
הדרך לשפר את תנאי השינה של הילדים היא להחליף עבורם את המיטה. כדאי להגיד שלום למיטה הישנה ששימשה את הילדים עד היום, ולמצוא יחד איתם מיטה וחצי לנוער איכותית שתאפשר להם גם לארח חברים ולבלות וגם לישון טוב וברצף. בנוסף, מיטה טובה עם מזרון איכותי תחסוך לילדים שלכם כאבי גב ותגדיל את הסיכוי לכך שהם יתעוררו נמרצים ללימודים.
2. הוסיפו פתרונות אחסון
חדרי ילדים ונוער צריכים להיות כמה שיותר פונקציונאליים. זה לא גיל שבו יש מקום לעומס ויזואלי, כי הילדים גם ככה מתמודדים עם המון שינויים בחיים האישיים וגם עם שינויים רגשיים וחברתיים. בפועל, הדרך להפוך את חדר השינה של הילדים לנוח ונגיש היא להוסיף אליו פתרונות אחסון.
ככל שיהיו יותר פתרונות אחסון בחדרי הילדים והנוער, כך יעלה הסיכוי שהם יצליחו לשמור על סדר וניקיון. שמירה על סדר קריטית לתחושת הביטחון של הילדים והיא פועלת עליהם מבחינה פסיכולוגית אפילו בלי שהם ישימו לב. כמו כן, הקצאת פתרונות אחסון כמו מגירות, ארונות הזזה ומדפים תעביר לילדים מסר חינוכי לגבי החשיבות של שמירה על סדר וארגון גם בחיים האישיים שלהם.
3. שנו את העיצוב
החלק המהנה של שדרוג חדר השינה של הילדים הוא לתת להם לעצב אותו מחדש. זה הרגע שלנו כהורים לקחת צעד אחורה, להעניק לבני הנוער את התמיכה שמגיעה להם ולתת בהם אמון. במקביל, אנחנו בהחלט יכולים ללוות אותם בתהליך קבלת ההחלטות ולהגיע יחד איתם לאולמות התצוגה של חדרי שינה כדי לשאוב השראה לעיצוב מרענן.
שינוי של העיצוב לא חייב להיות יקר או מסורבל. במקום לשבור קירות ולהחליף ריצוף, אפשר למשל להדביק טפטים על הקירות או לתלות וילונות. אם הילדים גם ניחנו ביצירתיות, כדאי לתת להם לצייר משהו אישי ולהשאיר מקום לביטוי עצמי – כדי שלשנה הבאה הם יגיעו מוכנים.