'תכנון מקדים' כבר מזמן לא מתייחס רק לאנשים הפדנטים והמחושבים, שכל רגע בלו"ז שלהם מתוכנן בקפידה ומראש. להיפך, מדובר בדרך חיים שעוזר במניעת כשלים והפסדים עתידיים.
מבין שלל ההחלטות המשמעותיות שאנו מקבלים בחיינו, התנהלות פיננסית נכונה הינה אחת החשובות שבהן, והיא גם בעלת ההשפעה הגדולה ביותר על יתר ההחלטות שנקבל. החלטה שמקבלים בעניין בפרק זמן מסוים מלווה אותנו לאורך זמן ובהתאם לכך אנו מתנהלים. אז ללא קשר לסוג הבן אדם שאתם, התכנון המקדים במקרה כזה הינו קריטי.
לקיחת הלוואה, כדוגמא למחויבות כלכלית, משפיעה לא רק על חשבון הבנק שלנו באופן כללי, אלא באה לידי ביטוי גם בהתנהלות היומיומית שלנו.
לפני לקיחת הלוואה יש צורך בבדיקה מעמיקה ומקיפה של האופציות הקיימות בשוק ואיתור האופציה המתאימה והרלוונטית לנו ביותר (רכישת רכב, דירה, טיול מפנק בחו"ל וכו').
נבדוק את התנאים בכל אחת מהאופציות, נבחן את השאלה האם נצליח לעמוד בפירעון ההלוואה, תוך כדי לקיחה בחשבון את המצב הכלכלי הנוכחי שלנו וכן תרחישים אפשריים בעוד פרק זמן מסוים (מצב משפחתי, מצב תעסוקתי, הלוואות קודמות וכו').
מלבד הפתרונות שמציעים הגופים הציבוריים כיום בארץ (בנקים, חברות ביטוח, אשראי ועוד), עידן היזמות החברתית והאחראיות הקולקטיבית הביא עמו אפשרויות והזדמנויות נוספות. ההלוואות החברתיות הן תולדה של הזדמנויות אלו. האפשרות לקיים מסחר ברמה הפשוטה ביותר בין אנשים, ללא הבירוקרטיה המסובכת של הגופים הציבוריים הגדולים וללא עמלות התיווך הגבוהות, שפעמים רבות נעלמות מעיני הציבור, מהווים אלטרנטיבות אטרקטיביות.
מצד אחד מדובר בהלוואה, ומצד שני – בהשקעה.
ואם בהשקעה עסקינן, הרי שלעסקים קטנים הפתרון החברתי עלול להיות מורכב יותר. בשלב זה מדובר בהוצאות גדולות יותר ובהתחייבויות גדולות יותר, מה שעלול להשפיע על השיקולים.
לקיחת הלוואה לטובת פתיחת עסק חדש ללא התכווננות מוקדמת וללא איתור האופציה הנכונה יכולה להכניס את החברה לקשיים כלכליים. גם כאן, בדומה לאדם פרטי, תכנון מוקדם וחישוב תרחישים אפשריים בעמידה בהחזרי ההלוואה הינם חשובים ואף קריטיים יותר.
בדומה לכתיבת תוכנית עסקית לעסק חדש, ישנם פתרונות דומים המותאמים ללקיחת הלוואה. צעד זה הינו קריטי בהחלטה של לקיחת הלוואה.
גם בעסקים, כדאי להשקיע בטרם לקיחת הלוואה.
המאמר באדיבות Loaner.co.il – סיוע לעסקים קטנים ובינוניים בגיוס אשראי לעסק שלהם.