תוכן שיווקי
למעלה מארבע מאות אלף ישראלים חולים במחלת הסוכרת, על כל סוגיה. המחלה מהווה את גורם התמותה הרביעי במספרו בישראל, כאשר 5.4% מכלל הנפטרים בישראל מדי שנה מתים מסוכרת. מדובר במחלה כרונית, אשר לא ניתנת לריפוי, אולם בהתנהלות נכונה, אורח חיים מתאים וטיפול תרופתי תומך ניתן ללמוד לחיות אתה.
מחלת הסוכרת היא מחלה מטאבולית, המאופיינת ברמות סוכר גבוהות בדם, ובחוסר איזון ברמות הסוכר בגוף. הרפואה מכירה מספר סוגי סוכרת:
- סוכרת סוג 1- מכונה גם סוכרת נעורים. סוכרת מסוג זה מאופיינת בסיבה לחוסר האיזון של רמת הסוכר בגוף, כאשר הסיבה המאפיינת סוג זה של סוכרת היא שהלבלב אינו מסוגל כלל לייצר אינסולין.
- סוכרת סוג 2- סוג סוכרת המאפיין יותר מבוגרים וחולים הלוקים בהשמנת יתר, שבאה לידי ביטוי בכשל במעבר הסוכר לתאים, בשל פעילות קולטנים לא תקינה. לאורך השנים גם סוכרת מסוג 2 תביא למחסור באינסולין ובהאטת הייצור שלו בגוף.
- סוכרת הריון- סוכרת היריון מתאפיינת בחוסר איזון ברמת הסוכר בגוף ובעודף גלוקוז, אולם אינה מחלה כרונית ונובעת בעיקרה משינויים הורמונליים בגוף בתקופת ההיריון וחולפת לאחריו.
בדיקת סוכר לחולי סוכרת
חולי סוכרת מן הסוגים הכרוניים נדרשים לביצוע בדיקות סוכר לעתים תכופות, בתדירות של מספר פעמים ביום. מטרת בדיקות הסוכר המרובות היא להביא למודעות תמידית בנוגע לרמת הסוכר בגוף, במטרה לשלוט בה.
כיצד ניתן לשלוט ברמת סוכר חריגה בגוף?
ביצוע בדיקת סוכר מספר פעמים לאורכו של היום, לפני ואחרי ארוחות ובמועדים נוספים, תביא למודעות ולהתאמת סדר היום, התזונה וההתנהלות, במטרה לשמור על רמת סוכר מאוזנת בגוף. בזכות המיד המתקבל באמצעות בדיקת סוכר, ניתן לאזן את הארוחות ולהחליט על שימוש מותאם ומדויק באינסולין- מזרקים ייעודיים אותם נושא כל חולה סוכרת מסוג כרוני.
כיצד מתבצעת בדיקת סוכר ביתית?
בשונה מן הבדיקות הראשוניות ומבדיקות המעקב, שמטרתן אבחון של הסוכרת, סוג הסוכרת ורמתה, אשר מתקיימות באמצעות ביצוע בדיקות דם מלאות הנשלחות למעבדות, הפתרון הביתי חייב להיות מהיר יותר, זמין ונגיש לחולים.
הבדיקה המסורתית והמוכרת ביותר בוצעה באמצעות גלומטר- מד סוכר, במכשיר ביתי הכולל ערכת דקירה לאצבע, במטרה להקיז טיפת דם ולהתיז אותה על סטיק ייעודי. הסטיק מיועד לזהות חריגות ברמת הסוכר ולהתריע עליהן, באמצעות שינוי צבע. הבדיקה מוכרת ומראה יעילות ורמת דיוק טובה, אולם חסרונה הבולט הוא בצורך בדקירה של המטופל מספר פעמים ביום, פעולה שכרוכה בכאב ובאי נוחות. מטופלים רבים פתחו לאורך השנים התנגדות ואף חרדות של ממש כתוצאה מן הצורך האמור, ומעידים על פגיעה באיכות החיים כתוצאה מכך.
אפשרות שניה היא אפשרות חדשנית שנולדה בזכות טכנולוגיות מתקדמות בענף הרפואה והאבחון, בה מתבצעת המדידה באמצעות מכשיר פריסטייל ליברה. מכשיר זה נשען על מדידת רמת הסוכר בגוף באמצעות הנוזל הבין תאי, ללא דקירה. המכשיר מוצמד אל הזרוע, וכולל חיישן זעיר בן חמישה מ"מ, שתפקידו לבצע את המדידה ולהעביר את הנתונים חיישן ואל קורא הנתונים, מה שמספק תיעוד מלא ותמידי בנוגע לרמת הסוכר בגוף. המכשיר יעיל ומדויק ומהווה בשורה של ממש בקרב חולים סוכרתיים בישראל ובעולם.