בדיון שהתקיים בבג"צ, תקפו השופטים ריבלין, ארבל והנדל את ההתנהלות של חברות הגז (פזגז, אמישראגז וסופר גז) בנושא הטמנת מיכלי הגז בחוות הגפ"מ בקרית אתא, וגינו את הסחבת בהן נוקטות, מזה שנים. השופטים היו אחידים בדעתם – או שתשלמו או שתתפנו
מחדל חוות הגז בקרית אתא: הדיון בבג"צ התקיים לאחר ששלוש חברות הגז עתרו נגד החלטת המשרד להגנת הסביבה מיוני 2010 לשלול להם את היתרי הרעלים לאחר שנים שהן עמדו בסירובן להטמין את צוברי הגז המסוכנים כמתחייב משיקולי בטיחות. בחודש אוקטובר 2011 הוציאה עיריית קרית אתא צו סגירה לחוות הגז שפעלה גם ללא רשיון עסק וללא אישור הפעלה זמני משירות הכבאות.
במהלך הדיון תיארו נציגי פרקליטות המדינה וכן עו"ד מטעם הוועדה המקומית לתכנון ובנייה, כיצד החברות מסרבות להיכנס להסדרים שונים של בוררות לגבי גובה התשלום, ובמקביל להתחיל בעבודות ההטמנה.
השופט ריבלין: "חברות הגז מנסות להכניס לשאלה העקרונית אך הפשוטה של עלויות ההטמנה שאלות נוספות של תכנון ובנייה. מה יקרה אם יעוף טיל על חוות הגז? מה תגידו אז? שאתם לא רוצים לשלם ושהעולם יתפוצץ?"
נציג פרקליטות המדינה תאר את המצב הנוכחי, בו המועצה הארצית לתכנון ובנייה אמורות להתיר לחברות הגז להשאר במקומן הנוכחי עד 2019.
נציגי חברות הגז הודו שלאור הסכנות הבטיחותיות, הם הפחיתו את כמות הגז המאוחסנת לשליש. לכל הגיבה השופטת ארבל: "גם הפחתה זו לא סותרת את ההכרח להטמין את מיכלי הגז".
השופטים לא חסכו את ביקורתם גם מפרקליטות המדינה, על כך שמשרדי הממשלה (הגנת הסביבה ותשתיות) לא מצליחים לגבש דעה ועמדה אחידה.
השופטים ביקרו אף את הסחבת של מנהל התכנון ביצירת מקומות אחסון קבועים לגפ"מ. החלטה בנושא תינתן במועד מאוחר יותר.
בצילום: חוות הגז בקרית אתא ממעוף ציפור (צילום מתוך אתר הקואליציה לבריאות הציבור)