הקמת חברה פרטית בישראל (חברה בע"מ) מתבצעת באמצעות רישום החברה ברשם החברות במשרד המשפטים. התהליך כרוך בתשלום אגרת רישום וכן אגרה שנתית בגובה כמחצית מאגרת הרישום. רוב החברות מוקמות כחברות בעירבון מוגבל (בע"מ), כאשר המשמעות היא שבעליהן אינם חייבים בחובות החברה מעבר לסכום החזקתם במניות החברה, שהוא לרוב סכום קטן וסמלי.
בעת רישום החברה מומלץ להיוועץ בעורך דין וכמובן שיש לקבוע תקנון שבו יוגדרו בין היתר הרכב מניות החברה והקצאתן, וכן למנות דירקטוריון. חברה שבה אדם אחד הוא בעל המניות והדירקטור שמונה, מכונה "חברת יחיד".
לאחר רישום והקמת חברה בע"מ, יש צורך לפתוח לחברה חשבון בנק. בעוד שלפתיחת חשבון בנק לאדם פרטי נדרשת הגעה פיזית לסניף לחתימה על טפסים, עבור תאגיד, שהוא אישיות מלאכותית, לא ניתן לבצע זאת בצורה כזו. לכן, הבנקים מחייבים כי פתיחת חשבון תלווה בהחלטת דירקטוריון של התאגיד, מינוי מוסמכים, אימות על-ידי עורך דין ומנהלות נוספות.
עו"ד שי פניני, סגן יו"ר לשכת עורכי הדין במחוז חיפה, מוסיף כי תהליך הקמת חברה ופתיחת חשבון בנק לחברה דורש תשומת לב לפרטים הקטנים והבנה מעמיקה של ההליכים המשפטיים והבירוקרטיים הנלווים לכך. הוא מדגיש את החשיבות של ייעוץ משפטי מקצועי בכל שלב של התהליך, כדי להבטיח שהחברה תפעל במסגרת החוק ותמקסם את יכולותיה העסקיות.
לדברי עו"ד פניני, "הקמת חברה בע"מ היא צעד חשוב ומרגש עבור יזמים, אך חשוב לבצע זאת בצורה נכונה ומסודרת. יש להקפיד על רישום נכון ברשם החברות, ניסוח תקנון מתאים, מינוי דירקטוריון ופתיחת חשבון בנק לחברה. כל צעד צריך להיות מלווה בהכוונה משפטית מדויקת ומקצועית."
לסיכום, הקמת חברה בישראל כוללת מספר שלבים חשובים, החל מרישום החברה ברשם החברות, קביעת תקנון, מינוי דירקטוריון ופתיחת חשבון בנק לחברה. תהליך זה דורש הבנה משפטית ובירוקרטית, ולכן מומלץ להיעזר בעורך דין המתמחה בתחום, כמו עו"ד שי פניני, סגן יו"ר לשכת עורכי הדין במחוז חיפה, כדי להבטיח שהתהליך יתבצע בצורה חלקה ויעילה.