בן 41 מקרית ים, נעצר והוגש נגדו כתב אישום, כאשר על פי החשד הוא הונה כ-120 אנשים וגרם להם לשלוח לו ציוד שהם רצו למכור והעלו מודעות מכירה באינטרנט. בצור זו הוא הצליח לכאורה לקבל במרמה רכוש בשווי של למעלה מ- 830 אלף שקל.
ב"ביז פורטל" דווח כי על פי כתב האישום שהגישה המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה לבית המשפט השלום בירושלים, הנאשם רימה כ-120 אנשים בכל הארץ, אשר פרסמו מודעות למכירת מוצרים באינטרנט (טלפונים ניידים, תכשיטים, מחשבים, אייפדים, מקררים, שעונים חכמים ושעון יוקרה ועוד), הציג עצמו בפניהם בזהות בדויה וביקש לרכוש מהם את המוצרים. לדברי הפרקליטות, הוא נתן צ'קים מזויפים, שגילו את התרמית רק כאשר לא הצליחו להפקיד את הצ'קים. לרוב האנשים הוא שלח, על פי החשד, אסמכתאות בנקאיות מזויפות לכך שביצע העברה כספית.
החלפת כרטיסי סים, מחיקת נתונים, שימוש בנהגי מוניות
בפרקליטות מסבירים כי הנאשם "נקט בדרכים שונות ומתוחכמות כדי להסתיר את ביצוע העבירות וכדי לטשטש את עקבותיו, ובין היתר הוא פעל באמצעות "טלפון מבצעי" שבו החליף כל הזמן כרטיסי סים, הוא נהג למחוק את ההתכתבויות עם המתלוננים בסמוך לקבלת הרכוש". עוד על פי החשד "הוא הפעיל נהגי מוניות תמימים אשר הביאו לו את הרכישות, וכן הוא השתמש בשורה של זהויות בדויות (בין היתר באמצעות צילומים של תעודות מזהות – מזויפות או אמיתיות). כמו כן הוא עשה שימוש בעשרות תבניות של אסמכתאות בנקאיות שהחזיק, ושאותן נהג לזייף ולשלוח לקורבנותיו, כאסמכתא כביכול על כך שהעביר לחשבונות הבנק שלהם את התמורה שסוכמה לרכישת המוצר".
עוד על פי "ביז פורטל", הפרקליטות הגישה בקשה למעצר עד תום ההליכים והסבירה כי לדעתה מדובר על סכנה רבה בשחרורו ועל הצורך להחזיקו במעצר, ובין היתר ציינה הפרקליטות כי "על אף שהנאשם נעצר לפני מספר חודשים במסגרת חקירת פרשה זו, הדבר לא הפריע לו לשוב לסורו ולהמשיך לבצע את אותן עבירות, ונראה כי הוא דווקא שיכלל את שיטותיו על מנת להקשות על איתורו, והמשיך מאז לבצע עבירות כלפי עשרות קורבנות נוספים"
בפרקליטות מייחסים לו עבירות של התחזות כאדם אחר בכוונה להונות, זיוף מסמך בכוונה לקבל באמצעותו דבר בנסיבות מחמירות, שימוש במסמך מזויף, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות וניסיון לקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות.