כחלק אינטגרלי משער המטענים למשאיות שנפתח השנה בנמל חיפה ונחשב למתקדם מסוגו בעולם, נוספה היום מערכת חדשנית המזהה את פניו של נהג המשאית המגיע לנמל, כאשר הוא יושב בקבינה, ופועלת בכל מזג אוויר ובכל מצב תאורה.
המערכת היא תוצר של שיתוף פעולה של הנמל עם קבוצת מפטגון הישראלית וחברת ויקיסנס. מערכת הזיהוי מבוססת על מסד נתונים שנבנה מתמונות של מערכת הרישוי הקיימת בנמל חיפה, והוא מתעדכן כל העת באופן אוטומטי באמצעות טיוב נתונים הנאספים מידי יום מצילומים בשער הכניסה. יחד עם זאת, מסד הנתונים של המערכת של מפטגון נבנה כך שהוא אינו מכיל את התמונות עצמן של הנהגים (אלא רק וקטורים שנבנים באמצעות אלגוריתמים) ואינו כולל נתונים פרטיים ואישיים של הנהג.
בפיילוט שנערך בחודשים האחרונים במערכת, נמצא זיהוי תקין ומהיר של 99.5% מנהגי המשאית שפקדו את הנמל וכן נמצא שהמערכת חוסכת כ-40% מכוח האדם בשער הכניסה לנמל. בנמל חיפה צופים שתוך מספר חודשים, בתום תקופת הרצה, החיסכון יהיה גבוה משמעותית. בעקבות הצלחת הפיילוט הופעלה המערכת השבוע באופן מלא ונחנכה היום בנמל בטקס צנוע תוך שמירה על כללי ההתמגנות מקורונה.
את הפרויקט הובילו בנמל חיפה ממונה הביטחון ירון קליין, ראש אגף מחשוב בנמל חיפה יהושע פורמן וכן אורי רגב שפיקח על הפרויקט מטעם אגף המחשוב.
דוד כהן סמנכ"ל תפעול ומסופים בנמל חיפה ברך על כניסת המערכת לשימוש: "בנמל חיפה יש המון טכנולוגיה ואנחנו רק הולכים ומוסיפים ומשכללים. אנחנו מיישמים את הטכנולוגיה הטובה בעולם נמלי הים, ובשער המטענים החדש בכלל ובפרויקט זיהוי הפנים בפרט – אנחנו גם הראשונים והמובילים בעולם. המערכת החדשה מסייעת במתן שירות מעולה ללקוחות וזה ההחזר האמיתי על ההשקעה. אם תחשבו את החיסכון בזמן שהמערכת מביאה לאלפי המשאיות המגיעות אלינו ביום, תגיעו למספרים גדולים מאוד. אני מודה לקבוצת מפטגון על שיתוף פעולה יוצא מן הכלל ועל מערכת נפלאה".
מיקי לביא, סמנכ״ל טכנולוגיות מתקדמות, קבוצת מפטגון ״קבוצת מפטגון, גאה בשיתוף הפעולה המיוחד והפורה עם נמל חיפה וחברת ויקיסנס לצורך אספקת והטמעת מערכת ייחודית לזיהוי פנים מהמובילות בעולם. החדשנות הטכנולוגית, שהיא הקו המנחה של נמל חיפה, על מנת לשפר ולאבטח את תהליכי קליטת הסחורות, ראויה להערכה רבה. מפטגון חרטה על דגלה להיות תמיד בחזית הטכנולוגיה בכל תחומי עיסוקיה, ואנו שמחים ומוקירים על ההזדמנות להוביל פרוייקט משמעותי זה העומד בחוד החנית הטכנולוגית״.
קרדיט לתמונות המצורפות: ורהפטיג ונציאן
קרדיט צילום רחפן של שער המטענים – גיאודרונס