דלתות פנים הן הגדרה כוללת לכל סוגי הדלתות המשמשות לצרכי תיחום חללי פנים בשטח הבית, הדירה או המשרד. דלתות אלו מיוצרות מחומרי גלם שונים שבחירתם קובעת בין היתר את איכות הדלת ועמידותה לאורך זמן, כאשר בין יתר חומרי הגלם הנפוצים המשמשים לייצור דלתות פנים תוכלו למצוא: עץ מלא, עץ רב שכבתי מעובד, אלומיניום, MDF וחומרים פולימריים נוספים. כאשר בוחרים דלתות פנים חייב להתייחס לארבעה פרמטרים מרכזיים: שיטת ההתקנה, עובי ומילוי הדלת, סוגי הצירים וסוג המנעול. בשורות שלפניכם, ריכזנו עבורכם מידע כללי על כל אחד מהפרמטרים המרכזיים.
שיטת ההתקנה
כאשר מדברים על שיטת התקנתן של דלתות פנים מדברים למעשה על מספר סוגים שונים של משקופי דלתות פנים וביניהם:
- משקוף קו אפס – שיטת התקנה המיועדת לצרכי התקנת דלתות פנים בקו ישר עם הקיר
- משקוף ישר – שיטת התקנה במסגרתה המשקוף מגיע בקווים ישרים המשתלבים עם מעטפת הקיר
- משקוף עגול – שיטת התקנה בה משקוף הדלת מתאפיין במראה עגול
במידה ובחרתם בדלתות הזזה קיימות שתי שיטת התקנה עיקריות, האחת על גבי מסילה ייעודית המותקנת בקיר שמעל הדלת והשנייה באמצעות כיס ייעודי שלתוכו נעה הדלת לתוך הקיר.
עובי ומילוי הדלת
עובי הדלת וחומר הגלם המשמש לצורך מילוי הדלת מהווים את שני הפרמטרים המרכזיים ביותר בכל הנוגע לרמת הבידוד האקוסטי והתרמי של דלת הפנים. העובי המינימאלי הנדרש להשגת רמת בידוד אקוסטית סבירה בדלתות פנים הוא עובי של 4.5 ס"מ כאשר דלתות פנים המגיעות בעוביים גדולים יותר יספקו לכם רמת בידוד גבוהה יותר בהתאם לסוג המילוי של הדלת המשפיע גם על רמת הבידוד התרמי. בין סוגי המילוי הנפוצים ביותר תוכלו למצוא:
- מילוי פולימר המיוצר מחומר פולימרי מוקצף – מילוי מסוג זה מצטיין בעיקר ברמת בידוד תרמי ופחות ברמת בידוד אקוסטי. כפועל יוצא מכך, דלתות פנים במילוי פולימר מיועדות בעיקר לחללים רטובים כגון: חדרי רחצה.
- מילוי פלקסוברד המיוצר משבבי עץ וסיבי פשתן – סוג מילוי זה תורם רבות לרמת הבידוד האקוסטי והוא פחות מצטיין ברמת בידוד תרמי. כמו כן, מילוי מסוג זה מפחית בצורה משמעותית את משקל הדלת.
- מילוי כוורת המיוצר מקרטון דחוס – סוג מילוי זה יכול לספק לכם רמת בידוד אקוסטי טובה בהתאם לרמת הצפיפות של הקרטון הדחוס, אך חשוב לקחת בחשבון שמילוי זה איננו עמיד בפני מים ולכן הוא לא יכול להיות מותאם לדלתות פנים המיועדות לחדרי רחצה.
צירי דלתות פנים
כאשר בוחרים דלתות פנים חשוב להתייחס לסוגי הצירים המותקנים בדלת והמותאמים לסוג הדלת בה אתם בוחרים. בין יתר סוגי הצירים המותקנים בדלתות פנים ניתן למצוא: מערכת צירי פייפ המותאמת לכל סוגי דלתות פנים בהתקנת משקוף, מערכת צירים נסתרת המותאמת בעיקר לדלתות בשיטת התקנה קו אפס, מערכת צירים כפולים המאפשרת זווית פתיחה מלאה ומערכת צירים מסוג ספר הבנויה משתי כנפיים שאחת מהן מחוברת לדלת והשנייה למשקוף הצדדי.
מנגנוני נעילה
פרמטר נוסף אליו חשוב להתייחס במסגרת בחירת דלתות פנים הוא נושא מנגנון הנעילה המותקן בגוף הדלת, כאשר בין יתר סוגי המנעולים הנפוצים בדלתות הפנים תוכלו למצוא: מנעול חבוי המגיע בתצורת צילינדר ולשונית קפיצית, מנעול מכני שקט הדומה לפעולת מנעול חשמלי אך ללא הזמזום הנשמע בזמן הפתיחה או סגירה של הדלת, מנעול מגנטי מסוג פרייט ומנעול מגנטי מסוג נודימיום.
ומה בנוע לסגנון העיצובי של הדלת?
בנוסף לארבעת הדברים המופיעים לעיל בכל הנוגע לבחירת דלתות פנים, השיקול המרכזי בבחירת דלתות פנים הוא כמובן הנושא העיצוב של הדלתות. בהיבט זה תוכלו למצוא כיום היצע הולך וגדל של סגנונות עיצוב היכולים להתאים לכל סגנון עיצובי מועדף עליכם ולכל סגנון עיצובי בו בחרתם לעצב את חלל הפנים של ביתכם, דירתכם או משרדיכם. סגנונות העיצוב הפופולאריות ביותר בהקשר של עיצוב דלתות פנים כוללים את הסגנון הכפרי והסגנון המודרני כאשר לכל סגנון ניתן למצוא עשרות דגמים של דלתות פנים.
שיקול נוסף והכרחי בבחירת דלתות פנים קשור לטיב האחריות המוענקת לכם על גוף הדלת ומנגנוני הנעילה ומערכת הצירים בה. דלתות פנים המגיעות ללא אחריות יצרן או יבואן אינן מומלצות לרכישה מכיוון שהדבר יכול להעיד על דלתות פנים באיכות ירודה ונמוכה. כמו כן חשוב לציין את העבודה שבמקרים בהם מדובר בהתקנת דלתות בשיטת קן אפס, או דלתות הזזה, חשוב ומומלץ להתייחס גם לאחריות המוענקת על ידי מתקיני הדלתות.