חברת מסלולים השיקה אמש את 'מסלולים אקדמי' – אקדמיית הקורסים המקוונים לייעוץ משכנתאות שיאפשרו הכשרה בתחום לצד הקניית כלים לאדם הפרטי. "השליחות שלנו כבעלי הידע בתחום היא לגרום לציבור להתגבר על הפחד מהמילה משכנתא"
ביום שני האחרון נערך במתחם ה Sarona Space – בעיר התחתית שבחיפה, אירוע השקת "מסלולים אקדמי" שהינה האקדמיה למשכנתאות באון-ליין שהוקמה על ידי גיא פרודניקוב (29), דור נוימן (29) וניצן מכני (28) שהינם שלושה קצינים יוצאי יחידות מובחרות שמובילים את ענף ייעוץ המשכנתאות בשנים האחרונות. האקדמיה הוקמה במטרה חברתית להגיש את הידע, הניסיון והכלים בנושא המשכנתאות לכל משק בית בישראל.
בין האורחים היה אפשר למצוא את סמנכ"לית השיווק של חברת "גשם החזקות" בתיה אלדד, עו"ד אייל פאר, גיל מזרחי, איריס גלבוע, בכירים מעולם הנדל"ן, המשפטים והבנקים באזור חיפה והצפון. באירוע הציגו מייסדי האקדמיה קורס ראשון מסוגו, אשר יקנה לכל אדם פרטי את הכלים והידע לבנות בעצמו את תמהיל המשכנתא הטוב ביותר עבורו.
לפני מספר שנים נוסדה חברת "מסלולים – ייעוץ משכנתאות ופיננסים" ע"י גיא פרודניקוב (29) ודור נוימן (29), החברה מציעה שירותי ייעוץ משכנתאות, שירותים פיננסים נרחבים והכשרת יועצי משכנתאות, למרות גילם הצעיר עד כה חסכו למאות משפחות בישראל למעלה מ- 20 מיליון שקלים והכשירו עשרות יועצי משכנתאות.
כבר לא יוצאים פראיירים
אם יש דבר שכל ישראלי חושש ממנו, זה לצאת פראייר. לכן, כשמדובר באחת ההחלטות החשובות והמשפיעות ביותר בחייו של אדם כמו לקיחת משכנתא, יש כאלו שיעדיפו לסמוך רק על עצמם. בדיוק ממחשבה זו, הקימו בחברת מסלולים את האקדמיה למשכנתאות.
מנכ"ל חברת מסלולים ומייסד האקדמיה, גיא פרודניקוב הוסיף: "כל מה שאני זוכר בתור ילד מהמילה משכנתא שזו סוג של קללה שצריך לסיים איתה כמה שיותר מהר. אנשים לא מבינים שזה כלי כי הם מפחדים מהמילה 'משכנתא' ובשוק של היום, מנקודת מבט מקצועית זו בכלל הזדמנות מדהימה".
החדשות הטובות הן שאין צורך לצאת מהבית. הקורסים אותם מציעה החברה נרכשים באתר "מסלולים אקדמי". החבילות כוללות סרטונים מקוונים המועברים על ידי מייסדי החברה בכבודם ובעצמם, מבחנים ותרגולים לאורך חלקי הקורסים זאת בדומה לקורסים מקוונים באוניברסיטאות ובמכללות בהם הכל דיגיטלי לחלוטין. בנוסף, החברה מספקת מחשבון משכנתא לחישוב והשוואת תמהילי משכנתאות, המחשבון שנקרא MORGY פותח בתוך כתלי החברה ונרשמי הקורס יקבלו אותו במסגרת הרשמתם לקורס. בנוסף מציעה החברה קהילת תמיכה ברשתות החברתיות, ליווי מקיף ומענה על שאלות בכל עת במסגרת ממשק נוח וידידותי למשתמש, כבר מהשיעור הראשון.
להפוך ליועץ משכנתאות דרך הרשת
המסלול הראשון מיועד לאלו מבינכם המעוניינים להשתלב בשוק ייעוץ המשכנתאות ולרכוש את הכלים לעבודה בתחום. הקורס בנוי מ-8 יחידות לימוד אשר מתחלקות לנושאים היכרות עם עולם המשכנתאות והנדל"ן, יסודות המימון, ערבויות ובטחונות, אפיון בנקים, אפיון לקוח, מסלולי המשכנתא ומודל השקעות הכולל סוגי עסקאות נדל"ן. הכלים אשר יוקנו בקורס יאפשרו למסיימים להשתלב כיועצים מן השורה ולספק שירותי ייעוץ עצמאיים או במסגרת חברות. מטרת המסלול היא להכשיר את הדור הבא של יועצי המשכנתאות בישראל.
משכנתא עשה זאת בעצמך
מסלול נוסף וראשון מסוגו בישראל הוא מסלול לאלו מכם המעוניינים לרכוש ידע ולקבל את הכלים להתנהלות עצמאית בתהליך לקיחת משכנתא. התכנים המועברים במסלול זה הינם דומים לקורס המקצועי, אך יקנו ארגז כלים בסיסי שיאפשר התנהלות עצמאית מול הבנקים למשכנתאות. סמנכ"ל השיווק של מסלולים ומייסד האקדמיה ניצן מכני הדגיש: "לכל אותם אנשים שרוצים לעשות את זה לבד בנינו קורס בסיסי המכין אותם לבנות תמהיל ולצאת למשא ומתן בבנקים, הקורס לא מתאים לכל אחד ומומלץ לכאלו עם ידע בתחום שמעוניינים ללמוד איך לבנות תמהיל משכנתא מומלץ ולבצע לבדם את שלבי המשא ומתן מול הבנקים."
מנכ"ל חברת מסלולים ומייסד האקדמיה, דור נוימן הוסיף: "האג'נדה המרכזית שלנו בחברת מסלולים היא שקיפות. אנו רואים חשיבות עליונה בחשיפת המידע הפיננסי גם לאלו שאינם מעוניינים לעסוק בתחום. התנהלות כלכלית נכונה היא אחד הדברים החשובים ביותר על מנת לקיים אורח חיים ללא דאגות. ההתנהלות הכלכלית שלנו היא גורם מכריע בהגשמת חלומות. לכן השליחות שלנו כבעלי הידע בתחום היא לגרום לציבור להתגבר על הפחד מהמילה משכנתא, תוך חשיפת התחום וסיפוק שירותים מקצועיים ואמינים לקהל הלקוחות ולכל עם ישראל".
התמחות מקצועית בתור יועצי משכנתאות
לראשונה בישראל, מציעה חברת מסלולים משכנתאות מסלול לימודים מורחב שבו אלו שיתאימו וירצו להשתלב בענף ייעוץ המשכנתאות, יוכלו להתחיל התמחות מקצועית בתור יועצי משכנתאות בסניפי החברה. סמנכ"ל השיווק של מסלולים ומייסד האקדמיה ניצן מכני הוסיף: "כיום רב האנשים שסיימו לימודי ייעוץ משכנתאות ויצאו לשוק העבודה כעצמאיים הולכים לאיבוד. זאת בעיקר משום שאין להם 'אבא ואמא' וחסרה להם תמיכה מקצועית בשלבים הראשונים. והתוצאה של זה היא תסכול מצד אחד ופערי ידע עצומים מהצד השני".