מדור שיווקי
התקפת סייבר הייתה אחת החששות הגדולים במערכת הבחירות האחרונה. ניסיון של מדינות זרות להתערב בבחירות בישראל, הפצת פייק ניוז או התערבות דיגיטלית בתהליך הבחירות. למרבה הזמן, לפחות ככל הידוע, לא התבצעו התקפות כאלה בשנת 2019.
בארה"ב, לעומת זאת, הוכח כי ככל הנראה גורמים שרצו לקדם את המועמד הרפובליקני ולהחליש את המועמדת הדמוקרטית לנשיאות פרצו למחשבי המפלגה הדמוקרטית ושלפו מהם חומרים רגישים. עד היום, לא ניתן לדעת כיצד היו נראות הבחירות לנשיאות בשנת 2016 לו המידע הרגיש על מועמדת זו לא היה נחשף.
התקפות האקרים – גם למטרת גניבת פרטי לקוחות
פריצה של האקרים לרשתות שונות אינה מתקיימת אך ורק לצרכים פוליטיים כמובן. ניתן לציין עוד מספר גורמים מובילים המהווים סיכון וקשורים בעיקר למטרה שלשמה מתבצעת הפריצה לרשת. אחת המטרות הנפוצות ביותר בעבר הייתה במטרה לגנוב כסף בדרך מתוחכמת.
האקרים היו פרוצים לאתרי אינטרנט שונים ומערכות רגישות על מנת לגנוב פרטי חשבון בנק וכרטיסי אשראי. לאחר מכן, היו מבצעים פעולות בנקאיות בהיקף נמוך בכל חשבון (ברמה של מספר שקלים בודדים בדרך כלל) מבלי שבעלי החשבון יבחינו בכך.
אם נשכפל את פעולת הפריצה למאות אלפי חשבונות מהם נגנבים עשרה שקלים בלבד – נגלה כי הפורצים מצליחים לשלשל לכיסם מליוני שקלים באמצעות פריצה אחת בלבד.
שימוש במתקפות סייבר לצרכים ביטחוניים
מי שלומד קורס סייבר כיום בוודאי מכיר את היכולות העצומות של מתקפות סייבר בתחום הבטחוני. מתקפה אחת יכולה לשתק צבא שלם או להשבית אתר פעילות גרעינית. מתקפה שכזו ארעה לאחרונה דווקא מהצד הישראלי כאשר וירוס מחשבים שחדר למערך המחשבים המפעיל את הצנטריפוגות בכור הגרעיני האירני גרם לפעילות יתר של המכונות ולקריסתם כתוצאה מכך.
למרות שפעולה זו הועילה לישראל בטווח הרחוק, קיים תמיד החשש שיתבצעו פעולות דומות על ידי הצדדים המעוניינים לפגוע במתקנים הישראליים. העובדה כי ארגונים גדולים, מערכות חשמל וגז ותשתיות נוספות עובדות היום על מערכות ממוחשבות הופכת את המקומות הללו לרגישים מאד להתקפות סייבר.
התקפות סייבר על מנת לגנוב מידע עסקי
התקפות סייבר נוספות מתרחשות גם בעולם העסקי בו קיים מידע יקר ערך המשפיע על שוויה של חברה או על הנכסים הרוחניים (פטנטים) שלה. אחת הדוגמאות הנפוצות לכך היא הניסיון של רבים להגיע למתכון הסודי של חברת קוקה קולה. דוגמה נוספת יכולה להיות הרכב של תרופה או תכשיר קוסמטי הרשום כפטנט.
אם המידע הזה נחשף לחברה מתחרה היא יכולה לפתח מוצר דומה ולשווק אותו תחת מותג אחר מבלי שבעלת המותג ממנה נגנב הפטנט תוכל לעשות דבר. לכן, במרבית החברות יועסקו מומחי אבטחת מידע וסייבר שינסו להפוך את הרשת בארגונים אלה למוגנת ככל האפשר. המידע הנמצא בה יוצפן ובחלק מהארגונים על העובדים יאסר אפילו להשתמש בדיסק-און-קי במחשב המשרדי או להתחבר לאינטרנט החיצוני.
אחת המשרות הנחשקות ביותר בעולם המחשבים
בגלל הסכנות הרבות האורבות לארגונים ומדינות כתוצאה מפעילות של גורמים עוינים מהסיבות שציינו, מומחי אבטחה הפכו להיות פונקציות חשובות מאד בארגונים קטנים כגדולים. היום, אם אתם מתכננים להיכנס לתחום חדש ומבוקש בעולם המחשבים כדאי להירשם לקורס סייבר שיעניק לכם את כל המידע התיאורטי והמעשי על מנת להגן על רשתות.
מומחי הסייבר לומדים גם מיומנויות האקינג בסיסיות ומתקדמות שמשמשות על מנת לסייע לארגונים ביטחוניים בארץ לפעול כנגד גורמים המאיימים על המדינה בחו"ל. התחום הזה מרתק, משתנה ומתעדכן כל העת ומבטיח קריירה מספקת וארוכת שנים במשכורות גבוהות. נסו לדמיין זו – לאחר הקורס יתכן וגם אתם עשויים להיות חלק ממערך המחשוב שיצליח לעצור את ההאקר הבא…