תוכן שיווקי
המזגן, בנוסף להיותו אמצעי קירור מצוין, מהווה בנוסף בחורף את אמצעי החימום המרכזי. כיוון שהוא פועל מספר לא מבוטל של חודשים בשנה, לעיתים באופן רציף, הוא מתאמץ מאוד הן בקירור והן בחימום הבית, ולכן זה אך טבעי שלעיתים פעולתו משתבשת או מפסיקה כליל. אין דבר מרגיז יותר מלהיכנס ביום חורף קר וגשום, להדליק את המזגן ולגלות שהוא לא מחמם.
יש לא מעט סיבות לכך שהמזגן לא עובד כמו שצריך, אנו נמנה את העיקריות שבהן. כמו כן, נסביר גם כיצד להתכונן לחורף ולהכין את המזגן אליו במספר פעולות פשוטות שתוכלנה למנוע מחלק מהתקלות להתרחש.
תחזוקה שוטפת של המזגן
תחזוקה של המזגן היא אחת הדרכים החשובות להקל עליו ולגרום לו לבצע את עבודתו בצורה יעילה וטובה יותר. בנוסף לכך, תחזוקה נכונה שומרת על תקינות המזגן לאורך זמן, מבטיחה לנו חורף או קיץ שקטים ונעימים ובו בזמן גם חוסכת בחשמל באופן משמעותי.
יש פעולות שכדאי לבצע באופן שוטף ותדיר יחסית, כמו למשל ניקוי פילטרים, ויש כאלה שאפשר לבצע באופן שנתי או דו-שנתי. בכל מקרה, מומלץ להכין את המזגן לפני הקיץ ולפני החורף, שתי העונות העמוסות ביותר מבחינתו.
אז איך מתחילים? קודם כל, עוד לפני שהטמפרטורות יורדות או עולות, בחודשי המעבר בהם המזגן לא עובד, דווקא אז הפעילו אותו ובדקו שהוא פועל. באופן כללי, מומלץ להפעיל את המזגן למספר דקות לפחות פעם בשבוע בכדי לאפשר זרימת גז במערכת ולמנוע התייבשות של חלקים פנימיים.
מומלץ מאוד לבצע ניקיון יסודי של המזגן לפני בוא החורף. תוכלו לבצע ניקיון זה בעצמכם או להזמין טכנאי מיזוג אוויר שיעשה זאת עבורכם. תחילה יש לנקות את יחידת המזגן הפנימית המותקנת בבית, לנקות בה את הפילטרים ואת התעלות, ואז לעבור לנקות את יחידת המיזוג החיצונית שבה בדרך כלל מצטברים אבק, לכלוך, עלים וכד'. לאחר הניקוי, כדאי לכסות את היחידה החיצונית על מנת שלא יחדור אליה לכלוך נוסף.
את הפילטרים מומלץ לנקות לפחות 3-4 פעמים בשנה, ובחורף אפילו יותר. הפילטרים נמצאים בדרך כלל מתחת לרשת הפלסטית בחזית המזגן או בחלקו העליון. הם ניתנים להוצאה בקלות. יש לשטוף אותם, לייבשם ולהחזירם למקומם. באותה הזדמנות, בדקו גם את פתחי יציאות האוויר וודאו שאינן חסומות.
אם אתם מזמינים טכנאי על מנת שיבצע את הניקיון למזגן, בקשו ממנו גם לבצע שתי בדיקות נוספות. האחת היא בדיקת תקינות של המדחס, שהוא למעשה המנוע של המזגן. כל הצטברות של לכלוך או שחרור שלו מהציר, יפגעו בפעולת המזגן ועלולים גם לגרום לקצר חשמלי; הבדיקה השנייה היא תקינות מערכת הצינורות, שגם בהם נערם לכלוך שיש לנקות ולנקז.
כדי לספק תנאים אופטימליים ולהמשיך ולשמור על פעולה תקינה של המזגן בחורף, מומלץ לכוון את פתחי האוויר שלו כלפי מטה על מנת שהאוויר יוכל לעלות מעלה, ולכוון אותו לטמפרטורה של 22-25 מעלות. זכרו כי בכל פעם שאתם מעלים את הטמפרטורה של המזגן, אתם צורכים חשמל נוסף, דבר שמתבטא כמובן בחשבון חשמל גבוה יותר.
כמו כן, על מנת שהבית יתחמם מהר וטוב, בדקו שפתחי החלונות והדלתות אטומים. כך יוכל המזגן לפזר היטב את האוויר החם בחלל החדר ולעבור מהר יותר למצב השהייה.
תקלות נפוצות
פילטרים (מסננים) סתומים – זוהי אחת הסיבות השכיחות לכך שהמזגן אינו מחמם ושאם לא מטפלים בה, היא עלולה להחמיר ולפגוע גם בחיישן של המזגן.
כפי שצוין, הפילטרים נסתמים מהצטברות של אבק ולכלוך ולכן רצוי לנקות אותם אחת לחודש. מדובר בפעולה קלה מאוד שברוב המקרים תוכלו לבצע בעצמכם מבלי להטריד טכנאי מזגנים ולשלם לו. אולם, אם אתם בכל זאת מעדיפים להזמין טכנאי, שקלו האם להחליף את הפילטרים ולא רק לנקותם. קחו בחשבון שאם אכן בסופו של דבר יש תקלה בחיישן, אין לכם מנוס מלהזמין טכנאי שיחליף אותו. עלות החלפת חיישן היא 300-400 ₪.
צינור ניקוז המים סתום – מדובר ברכיב חשוב במזגן שנועד למנוע הצטברות מים, שאם לא ינוקזו, יציפו את המזגן ויצרו שלוליות מתחתיו. תוכלו כמובן לפתוח את הסתימה בעצמכם על ידי החדרת מקל או ענף צר וארוך. אם בכל זאת תרצו להזמין טכנאי, פתיחת סתימה שכזו תעלה לכם בסביבות 250-400 ₪. במקרה והצינור ממוקם בתוך הקיר ותידרש לשם כך חציבה, תיאלצו לשלם לעיתים מעל 700 ₪.
בריחת גז מהמזגן – גם למזגן, כמו לכל מכשיר חשמלי, יש בלאי, בטח אם הוא עובד שעות רבות או אם מכוונים אותו לטמפרטורות גבוהות או נמוכות מאוד. אם באמת מדובר אך ורק במילוי גז, עלות הזמנת טכנאי נעה בין 300-700 ₪, בהתאם לגודל המזגן. אולם לעיתים מדובר בדליפה של ממש, ואז יעלה המחיר ויעמוד על 550-850 ₪ למזגן עילי, כשעל מזגן מיני מרכזי תשלמו 20%-30% יותר.
בעיות בשלט – על אף שזה מביך, הרבה פעמים המזגן לא מחמם פשוט כיוון שאינו מכוון או פשוט כיוון שהשלט אינו תקין. לשם כך כמובן שאינכם חייבים להזמין איש מקצוע. תוכלו לבדוק עם שירות הלקוחות של חברת המזגנים או אפילו סתם באינטרנט כיצד לכוון אותו נכון או לגשת לאחד ממרכזי השירות ולרכוש שלט חלופי בעלות של כ-100 ₪, והבעיה תיפתר בקלות.
תקלות ביחידת הבקרה – תקלות אלה מחייבות הגעה של טכנאי ועלותן יכולה להיות גם מעל 1,000 ₪, אם למשל מדובר בהחלפת לוח פיקוד. בשל העלות הגבוהה, במקרים של תקלות כגון אלה, ייתכן ששווה לכם לשקול להחליף את המזגן, בטח אם האחריות עליו פגה והמזגן קטן (עד 2.5 כ"ס).
לסיכום, ניתן לומר כי בחורף ובקיץ המזגן הופך להיות חלק בלתי נפרד מהבית שלנו ואם אנו רוצים שהוא יעבוד בצורה יעילה ויחמם או יקרר את הבית לשביעות רצוננו, הסוד הוא תחזוקה שוטפת ונכונה שלו. כפי שנכתב כאן, רצוי לעשות פעולות תקופתיות שוטפות ופשוטות כדי שהמזגן יאריך ימים וכדי שלא תתבזבז אנרגיה מיותרת עליה נשלם יותר.
שיהיה חורף חמים ונעים!
באדיבות אתר טוב תודה
המציג בעלי מקצוע מומלצים לשירותי תיקון מזגנים בכל הארץ