סיום פרק זוגי אינו פשוט בכל מקרה. עם זאת, ניתן להפוך אותו לפשוט יותר בעת שחוברים יחד למטרה משותפת: לערוך הסכם גירושין שיקדם מצד אחד את הפרידה, ומצד שני יבסס תנאים אידיאלים לסיום מחלוקות והסכמות לגבי העתיד. בעוד ישנם זוגות המפרקים את החבילה הזוגית בטון צורם, גם ישנם הזוגות שמסיימים את החיים המשותפים בלחיצת יד, ולזוגות אלו חשוב להבהיר נקודה משמעותית: גם במקרה בו אתם נמצאים ביחסים נפלאים, חשוב מאד לחתום על ההסכם ולא להניח הנחה כי "הכל כבר יסתדר". בהסכם הגירושים ניתן להגיע להסכמות לגבי חלוקת הרכוש, אופי גידול הילדים, מזונות ושינויים אישיים בחייו של כל אחד מבני הזוג.
ציינו בהסכם: אנחנו מתגרשים
המון פעמים מה שיוצר את המחלוקות הוא הדרך בה ההסכם כתוב. ככל שתפרטו את ההסכם יותר ותהפכו אותו בהיר יותר, כך טוב יותר. כך לדוגמא, לא יהיה מספיק לציין בהסכם כי אתם עתידים להתגרש, אלא ציינו מתי אתם צפויים להתגרש, באיזה תאריך על אחד מהצדדים לעזוב את הבית וכדומה. בנוסף, מאחר ומדובר על סיומו של פרק כאשר מעתה לכל אחד ישנם אינטרסים שונים, יהיה נכון לציין את חשיבות העמידה בהסכם ואיך יש לפעול במידה ואחד הצדדים לא מקיים את חלקו. המטרה פשוטה: למנוע מקרים בהם אחד הצדדים מערים קשיים.
הסכם הגירושין עם התייחסות למזונות
סוגיית המזונות היא הבטן הרכה של כל אחד מהצדדים ושל שניהם יחד. בסופו של דבר, אתם נשארים עם אינטרס משותף והוא טובת הילדים שלכם. המזונות משולמים על ידי ההורה שאינו משמורן אל ההורה שהוא המשמורן. אם בעבר התשלום היה בהכרח מהאב אל האם, כיום ישנם מקרים בהם הילדים ממשיכים לגור אצל האב, כך שתפקידים משתנים. תוכלו בסיוע של עו"ד גירושין מומלץ כמו טל איטקין להגיע להסכמה לגבי גובה המזונות, תוך שכדאי דרך קבע להחשיב גם תוצאות עתידיות אפשריות.
ככל שתבואו יותר אחד לקראת השני, כך טוב יותר. כידוע, החיים דינאמים ויכולת כלכלית שרלוונטית לכל אחד מהצדדים כיום, אינה בהכרח תהיה אותה היכולת מחר. על כן, ציינו בהסכם כי במקרה בו אחד הצדדים נקלע לקושי כלכלי, הצד השני יבוא לקראתו: או עם הפחתה בדמי המזונות החודשיים, או לחילופין עם הגדלת דמי המזונות על מנת לסייע למשמורן בגידול הילדים.
ומה עושים עם הדירה שלכם?
סביר מאד כי לאורך חיי הנישואין שלכם הספקתם לצבור יחד רכוש. הרכוש המשמעותי ביותר הוא כמובן הדירה שלכם, וחשוב מאד לציין בהסכם הנכתב ונחתם עם עו"ד גירושין באזור חיפה והצפון, איך תתחלק הדירה. המון פעמים חלוקת הרכוש מתבצעת בצורה שאינה חצי-חצי, זאת מאחר ואחד הצדדים השקיע סכום כסף גדול יותר ברכישת הדירה. במקרים כאלו, עם מכירת הדירה כל אחד מקבל את אחוזו בהתאם לכסף שהשקיע.